• Laster aksjedata...

Har barna dine forståelse for hvordan penger fungerer? Har de tjent en godtgjørelse for å gjøre oppgaver rundt i huset? Har de sittet barnevakt eller klippet plener for å tjene noen ekstra kroner?

Vet de det grunnleggende om å spare penger? Har de forstår hvordan de skal finne ut hvilken avtale som er den beste? Er du et godt eksempel for dem når det kommer til håndtering av penger?

Statistikken over studenter med tusenvis av kroner i kredittkortgjeld er sjokkerende. Mange har registrert seg for et kredittkort uten å forstå hva det ville virkelig koste seg i det lange løp. Så før de selv begynner å tjene til livets opphold eller spare penger i det hele tatt må de betale av årevis med gammel gjeld. Det er trist at folk som har kommet seg ut i arbeid nå fortsatt betaler for pizza de spiste to år siden på grunn av skyhøye renter på kredittkortgjeld.

Det er viktig for barn, særlig tenåringer, å forstå begrepet økonomi og hvordan penger flyter inn og ut av hendene i hele din levetid. Hvordan man skal spare penger og hvordan man skal bruke det. Og ikke minst bør du lære dem om hvorfor det er viktig å gi noe tilbake til andre gjennom veldedige donasjoner. Hvis du ikke utvikler en forståelse av penger tidlig i livet, hvordan skal du da kunne klare det senere?

Foreldre har et ansvar for å sørge for at barna forstår hvordan penger fungerer før de går ut i verden for å tjene den første lønnsslippen sin. Å ha denne kunnskapen gir dem selvtillit til å ta smarte vedtak som de navigerer seg fram i livet rent økonomisk.

Det viser seg at sønner og døtre av økonomier som regel også skaffer seg en bedre økonomisk forståelse. Akkurat det er ikke tilfeldig.