• Laster aksjedata...

Finansiering gjennom forsikring er det mange som benytter seg av når de for eksempel kjøper dyre elektronikkprodukter eller annet der butikkjedene tilbyr denne type ordning. Og en såkalt ”idiotforsikring” er enkelt og greit en forsikring som gjør at du får tilbake pengene på produktet samme hva som har skjedd med produktet – så lenge det er ødelagt.

I realiteten kan du knuse det i bakken og håpe på at butikken vil gi deg pengene tilbake, noe de faktisk er lovpålagt å gjøre (ref kontrakten du underskriver). Les også nøye igjennom kontrakten når du tegner en slik forsikring med butikken du kjøper varene av.

Vet at datakjeden har en slik forsikring og dem er visstnok den eneste som har det sier dem.

Da må du ha tegnet forsikringen når du har kjøpt ny vare.

Tviler på at du vil få noe slikt på noe som allerede er kjøpt men du har jo «Innboforsikring» da som man sikkert kan ta det på men da kan du jo ikke skrive at du helte 0,5liter cola oppi med et uhell fordi du trodde den trengte det.

Om man faktisk ødelegger noe med vilje fordi man ønsker en ny vare eller pengene tilbake, så går dette på noe som heter forsikringssvindel – og slik økonomisk kriminalitet strafes (heldigvis) veldig hardt her i Norge.

Selv kan jeg fortelle litt om min egen situasjon hva angår forsikring – og også såkalt idiotforsikring.

Jeg har innbo og uhellsforsikring. Betaler ca 150 kr,- pr mnd. Da er hele innboet forsikra til inntil 750 000 kr,- med en egenandel på 1000,-. Forsikringen dekker alt det «trygghetsavtalene» fra Elkjøp m.f. gjør.

For et par år siden sølte jeg juice på et pc-kabinett. Overfylt skrivebord kan jeg godt like.

Fikk nye data-deler, alt dekket – bortsett fra kabinettet da. Som kunne brukes på nytt.  Det artige var at selv om alle datadelene var utdatert og gamle, fikk jeg allikevel ny pris tilbake. Så jeg fikk 2000 bare for hovedkortet alene, et gammelt 755 (775?) kort eller noe slikt. Jeg har Gjensidige.

Så jeg vil anbefale deg å tegne forsikring dersom du ikke allerede har gjort det nå. For å si det sånn; det er ikke mulig å skaffe seg noe mer gunstig forsikring , men du må også tenke litt på kostnadene i forhold til hva sannsynligheten er for at noe skal gå galt.