• Laster aksjedata...

Kredittkort. Ordet vekker mange sterke følelsesladede reaksjoner og provoserer en stor gruppe mennesker. Det er de som insisterer på at kredittkort er en nødvendig del av en god kreditt-historie. Og er det andre som advarer folk borte fra alt å ta i bruk dette lille plastikkortet. De fleste av oss havner et sted midt i mellom: vi bruker dem, men vi ønsker vi aldri begynte. Vi skulle ønske vi skjerpet oss med en gang. Videre i artikkelen får du presentert fem typiske feil hos kredittkortbrukere. Lær av dem.

Feil  1: For mye av det gode.

Det er godt å ha et kredittkort. Noen ganger trenger to kort. Tre kan hjelpe ditt kredittresultat. Mer enn det kan bli problematisk for deg og slå ut svært negativt. Hvis du bruker mange kort på en gang, kan kanskje långivere tror du ruster deg opp for en nedgangstid. Dette vil gjøre deg til en større kredittrisiko enn du egentlig er, og kan føre møre til avslag på fremtidige lån. Og selvfølgelig, med større kredittgrenser kommer større fristelser. Spill sikkert, hold deg til to eller tre kort.

Feil  2: Lar seg lokke av ”ekstreme” tilbud.

Ikke la deg lokke av alle tilbud du finner på nett og i magasiner i posten. Og når du har bestemt deg må du vite hva du går til. Sørg alltid for å lese hele kortinnehaveravtalen før du registrerer deg. Du kan finne ut at den lave renten oppdaget vil bli skyhøye etter noen få måneder.

Feil  3: Sen betaling

Noen ganger er sen betaling uunngåelig. Men hvis du er konsekvent sent eller hvis du er mer enn 30 dager forsinket vil det sette spor på din kredittgjeld. Hvis du mistenker at du kommer for sent på en betaling, gjør deg selv en tjeneste og ringe kortutsteder og gi beskjed. Hvis dette er ditt første sene betaling vil de samarbeide med deg.

Feil  4: Overforbruk

Mange tenker på kredittkort som gratis penger. Selv når du er pliktoppfyllende er det lett å falle inn i en vane å bære en balanse fra måned til måned. Gjør du dette for ofte vil du treffe din kredittgrense og etter hvert overgå den. Går du over grensen vil du bli utsatt for ekstra avgifter, samt en høy kreditt utnyttelsesgrad. Unngå alltid å komme over sin grense, er kredittkortene.no sitt råd.

Feil  5: Leser ikke de månedlige kontoutskriftene.

Det er utrolig hva bankutskrifter kan avsløre. Hvis du betaler regninger hver måned uten å se på dem, kan du kaste bort penger på uautoriserte kostnader og fakturerings feil. Noen svindlere velger å gjøre små innkjøp på ofrenes kredittkort, i håp om at offeret ikke vil merke. Ikke la noen misbruke kredittkortet dit! Se over dine månedlige kontoutskrifter for å kontrollere at alt er som det skal.