• Laster aksjedata...

Undersøkelser viser at 50 prosent av alle som har et kredittkort ikke betaler sine regninger i tide. Mer enn 40 prosent av folk med kredittkort sier at de ikke kjenner renten på sine kort. Tenk deg at du har utestående kreditt på 5000 norske kroner fra måned til måned. Det koster deg 900 kroner i renter i året hvis du har et kredittkort uten årlig avgift og en rente på 18 prosent. Men mange kredittkort har årlige avgifter, spesielt gullkort med fristende belønninger i form av et «cashback»-system.

Du lurer deg selv når du stykker opp gjelden din på flere kredittkort. Det er bedre å ha hele det utestående beløpet i ett kredittkort slik at du vet nøyaktig hva du skylder. Du vil ha en måte å overvåke din gjeld på og ikke la den komme ut av kontroll.

Her er noen tegn på at du sliter litt med kredittkortbruken din:

– Du mangler en betaling eller er bak forfallsdatoen.

– Du er nær kredittgrensen på de fleste av kortene dine.

– Du vet ikke hvor mye du skylder.

– Du bekymrer deg mye om den personlige økonomien din.

Det er på tide å ta dine økonomiske problemer på alvor. Et kredittkort kan være et fantastisk hjelpemiddel for å låne penger, men bankene gjør seg rike på at folk ikke betaler og har utestående beløp. Her er noen tips for å hjelpe deg ut av trøbbel.

– Vær ærlig med deg selv. Gjør en fullstendig analyse av alle gjeld, renter og vilkår.

– Bestem hvor mye penger du kan bruke til å nedbetale gjelden hver måned.

– Vurdere å selge investeringer eller eiendom/materielle ting for å betale gjeld med høy rente.

– Betal minimumsbeløpet på hvert kort. Klipp kredittkortet eller kredittkortene dine i to.