• Laster aksjedata...

Nordmenn har som regel noe til felles. Friheten? Retten til å kunne utdanne seg og bli rik? Nei, vi snakker om gjeld. Ingen ung personer som ser fremtiden sin som fylt med mye gjeld når de blir eldre. Men før vi er ut av studiene har vi trolig samlet noen gjeld i form av studentlån og kredittkortgjeld for å betale for bøker og klær. Og før du vet det er du gift, med et par unger og et hus og en bil – som igjen fører til mye gjeld. Så i løpet av dette livsløpet vi har illustrert har har du pådratt deg et boliglån og billån og litt kredittkortgjeld for å kjøpe ting for deg og din familie.

Kanskje du har besluttet å bli kvitt din kredittkortgjeld – eller i hvert fall bør beslutte det. Det finnes en hel del veier dit, men alt bunner det ned til prioriteringer og selvdisiplin. Hele syklusen rundt privatøkonomi bunner ned til valg og hardt arbeid – uansett hvordan du vrir og vender på det.

Den raskeste og enkleste måten å kvitte seg med kredittkortgjeld kan virke som en vanskelig oppgave, men det kan være veldig enkel og lett. Det første du må gjøre er å er å få ut alle dine utestående kredittkortbeløp og se på renten på hver enkelt kredittkort. Lag en liste over alle kortene, hvor mye som er utestående på hver enkelt og hva renten er. Dette kan være en deprimerende øvelse, men det er nødvendig. Deretter bør du oppsøke banken(e) din(e).

Du ønsker å ta alle dine kredittkort og konsolidere dem i én konto og ha én månedlig betaling på denne kontoen – slik at du sakte men sikkert kan nedbetale kredittkortgjelden. Du kan sjekke rundt på nettet for den laveste renten. Du kan vurdere et lån, eller kanskje et nytt kredittkort som du vil overføre alle dine andre kredittkortsaldoer til. Det viktigste er den årlige prosentsatsen.

Det å ta opp lån for å fjerne kredittkortgjeld virker kanskje unødvendig, men her er det altså MYE penger å spare. Du kan i tillegg kvitte deg med en hel del kredittkortgjeld og forskjellige tilknytninger til banker ved å gjøre dette. Få renten ned, og du kan begynne å eliminere kredittkortgjeld.

Det kan ta en stund, men du kan eliminere gjelden din til slutt. Ved å bruke datamaskinen som et søkeverktøy vil du kunne finne den beste renten og deretter konsolidere alle lånene i ett.