• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Idag tidlig så fikk jeg telefon fra ett selskap jeg ikke husker hva heter da jeg tok telefonen halvt i søvne. Men det jeg lurer på, har de lov og ringe til mindreårige og kreve oppgjør med en mindreårig ?

Svar:

Jeg bestilte noen frimerker som 12`åring. Var vel rundt 97-98. Fikk et helvete med den regninga, som egentlig skulle betales av ukepengene mine. Helt til pappa fant ut at jeg ikke skulle få det mer.

Syns det kom ekstremt mange inkassobrev jeg. Nesten et brev i uka. Var helt ekstremt. Endte med telefoner og brev med store røde bokstaver stemplet VIKTIG VIKTIG. Jaja. Endte med at moren min betalte regningen.

Ang inkasso etc. finnes det mange delte meninger. Bare ring inkassobyrået, eller hør med forbrukerombudet. Hvis du HAR betalt – så er det jo bare å fremlegge kvittering. Men betalte du bare noen dager før du fikk inkassokrave, er det en mulighet for at kravet kan ha blirr registrert innbetalt etter at dem sendte ut kravbrevet.

Ring du. Men du vil ikke få betalingsanmerkninger om du ikke betaler som mindreårig.

Nye regler iht betalingsanmerkninger. Dem forsvinner når du har betalt det du skylder. Er ekstremt mange unge folk som har anmerkninger, og hvis dem skulle være der livet ut – er jo det meningsløst – alle kan få inkasso. Vel å merke tar det ofte tid før dem setter anmerkning. Dette skjer ikke på første purring, andre purring, første inkassopurring. Fra inkassoen har pågegynt kan det gjerne ta et år eller to før anmerkning registreres. Du vil først å få en «siste frist» der det står svart på hvitt at nå setter vi anmerkning på deg hvis du ikke betaler innen da og da.