• Laster aksjedata...

Offentliggjort 08.07.11 kl. 15:04
Stemningen ble snudd på hodet på europeiske aksjebørser etter katastrofale arbeidtall fra USA.
De store europeiske aksjemarkedene ligger fredag ettermiddag med fall, etter den amerikanske arbeidrapporten skuffet markant, noe som vendte stemningen på hodet. Den franske online møbeldetaljkjeden Redcats ser ut til å bli kjøpt opp, noe som sender aksjer hos PPR opp, da PPR eier Redcats. Den amerikanske Dow Jones future ligger 111 poeng lavere.
Det britiske FTSE 100 indekser faller 0,6 prosent til 6020, mens det tyske DA 30 indekser taper 0,4 prosent til 7445. Det franske CAC40 indekser ligger 0,7 prosent lavere i 3952.
Negativ overraskelse
Den amerikanske sysselsettingsrapporten for juni var en negativ overraskelse. Totalt steg sysselsettingen utenfor landbruket bare med 18.000 ansatte, mens det var ventet en framgang på 105.000 ansatte ifølge Bloomberg News. Arbeidsløshetsprosenten landet i juni på 9,2 prosent mot 9,1 prosent måneden før. Det var ventet 9,1 prosent av markedet.
Franske PPR stiger 0,4 prosent til 126,3 euro. Online møbeldetaljkjede Redcats som eies av PPR, kan tiltrekke oppkjøpstilbud fra virksomheter som TPG Capital, Bain Capital LLC og Permira Advisers LLP. Det meddeler folk med kjennskap til saken. PPR planlegger å skille av seg med Redcats og elektronikkjeden Fnac for å fokusere på luksus- og sportsprodukter.
Tyske RWE ligger 3,6 prosent lavere i 37,2 euro. RWEs styre kan drøfte et eventuelt salg av aksjer til et ekstraordinært møte i begynnelsen av august, det skrev Finansiel Times Deutschland med henvisning til konsernsjef Jürgen Grossmann.
Daily Mail & General Trust løftes 1,0 prosent til 477,7 pence. Finanshuset JPMorgan meddeler at mediekonsernet som produserer tabloidavisen Daily Mail vil kunne øke den årlige omsetningen med 40 mill. pund fra reklame og avissalg etter News Corp.’ s beslutning om å lukke News of Te World.
Vossloh dykker 11,8 prosent til 84,1 euro. Den tyske produsenten av utstyr til jernbaner har senket sin omsetning- og driftsindtjeningsprognose, med begrunnelse i betydelig forsinkelse av produkter, som skal installeres i kinesiske høyhastighetstog. Vossloh senker omsetningsforventningene til 1,25 mrd. euro fra 1,4 mrd. euro, og driftsinntjeningen (EBIT) til 120 mill. euro fra 160 mill. euro.
Hafslund ligger uendret i 63,5 nkr. Det norske energiforsyningsselskapet har presentert regnskap for annet kvartal, hvor omsetningen landet på 3,12 mrd. nkr., noe som skuffet analytikerne en smule. Resultatet etter skatt endte med et underskudd på 416 mill. nkr., og det var også dårligere enn analytikerestimatet.
Norske Renewable Energy Corp. taper 1,5 prosent til 9,2 nkr. etter finanshuset Goldman Sachs har senket anbefalingen sin på produsenten av solenergiutstyr til «selg» fra «nøytral».