• Laster aksjedata...

Du kan bli overrasket over hvor mange mennesker som har tenkt til å refinansiere sin inkasso-gjeld. For mange er dette en god idé, men for andre bør det ikke inngås i det hele tatt. For alle som tenker på refinansiering er utforskning av alternativer det første skrittet før du tar noen endelige beslutninger.
Det første du skal vite er hvilken type gjeld som skal refinansieres. Det er store forskjeller i hvordan det skjer, avhengig av hvilken type gjeld det omhandles og hvor stor renten på det lånet egentlig er.
Refinansiere din kredittkortgjeld er én ting, mens å refinansiere ditt huslån er helt annerledes. Hver type gjeld har sine egne fordeler og ulemper og farer, og forbrukere bør være oppmerksomme på disse spørsmålene før de signerer på noen restruktureringsplan.
Gjeldskonsodilering omhandler egentlig det å omformulerer lånekontrakten din – og da vanligvis med en lavere rente. En annen måte å refinansiere gjelden din på er å konsolidere ulik gjeld til ett lån.
Hvis du tenker på å refinansiere ditt huslån bør du begynne med å sjekke utå renten som du vil skaffe deg på det nye lånet. Du kan ofte få denne informasjonen fra din nåværende utlåner. Av denne grunn er det slik at hvis du tenker på å refinansiere ditt huslån bør du planlegge tidlig og være klar når markedet er klart.
Mer om gjeldskonsolidering og refinansiering.
For andre typer lån som billån og forbrukslån bør du finne en utlåner og refinansiere et nytt lån på enklest mulig måte. Det kan være så enkelt som å besøke din lokale bank eller den banken der du har lånene. Det er vanligvis mye lettere å få en kortsiktig refinansiering enn det er å skaffe seg en slik avtale på lengre sikt. Det er ofte noen avgifter knyttet til disse typer refinansiering.
Det er bokstavelig talt millioner av forbrukere som har to eller flere kredittkort med mye (om ikke alle) av deres kredittgrense helt. Refinansiere kredittkortgjeld, også kjent som konsolidere kredittkortgjeld, kan være en effektiv måte å frigjøre mer penger per måned på.