• Laster aksjedata...

Kiva.org er verdens første nettsted med mikrolån til fattige arbeidere som gir deg som privatperson mulighet for å gi et lån til en gründer på den andre siden av jorden. Kiva ble grunnlagt i 2005 og misjonen deres er å knytte mennesker ved hjelp av lån som skal redusere fattigdom. Mer enn 480.000 mennesker har lånt mer enn 160 millioner US dollar til 400.000 gründere i 53 land. Kiva er en nonprofit organisasjon med hovedkvarter i San Francisco

Kiva.org er en hjemmeside hvor långivere kan låne penger direkte til små gründere rundt om i verden og hjelpe dem ut av fattigdom. Gründeren kan sette et beløp som de ønsker å oppnå og det de gjerne vil bruke pengene til. Så kan du som långiver låne dem et minstebeløp på 25 USD og følge utviklingen som gründeren gjennomgår. Når gründeren har mulighet for det, betaler han så de 25 USD tilbake til deg (du får ikke renter) hvoretter du kan fjerne pengene fra Kiva.orgs system eller låne ut dem til en ny gründer.

Akkurat nå har Kiva.org 500.000 onlinedeltakere, som har lånt 87 millioner dollar til utviklingen av verdens små gründere.

Lane.no ser frem til å samarbeide med Kiva om å støtte kvinners økonomiske uavhengighet over hele verden. Resultatet? Mindre fattigdom, hjemløshet og sult – og et sted med respekt for kvinnelige gründere i lokalsamfunn overalt.