• Laster aksjedata...

Spørsmål:

I dag var jeg på Expert utpå landet. Der betalte jeg 70 kroner for en nettverkskabel med mitt VISA-kort. Deretter måtte jeg signere (!) og deretter måtte han bak kassen skrive ned 7 siffer bak  på kortet : De tre CVU(?)-tallene, og de fire som er før det.

Er dette nok til at han kan svindle meg? Det sa nemlig en kamerat av meg.

Svar:

Det som trengs for å gjennomføre en netthandel (i de tilfeller der du ikke blir sendt til nettbanken for å fullføre transaksjonen) er kortnummeret og CVC nummer som står på baksiden av kortet (3 siffer). Grunnen til at han i butikken tok disse sifrene på baksiden er fordi terminalen sikkert hadde mistet forbindelse med omverdenen og da er manuell nedskriving den eneste muligheten for å sikre seg betaling om du skulle komme med et falskt kort eller ikke ha dekning (da kan det trekkes på minussiden).

For å få verifisert kortet trengs disse numrene. Er du nøye skal du skrive ned disse nummerene. Jeg regner med at de i matvarebutikken ikke gidder å ta det så nøye da de får lønn selv om ikke en korttransaksjon går gjennom. Om han på Expert var daglig leder så er han naturlig nok mer interessert i å få inn alle kronene.

Kvitteringen inneholder ikke hele kortnummeret ditt.

CVC-sifrene bak kortet brukes som et bevis på at du har hatt kortet i hånden.

Tallkoden og utløpsdatoen på fremsiden av kortet, står på selve kortet (selvfølgelig), men det står også på magnetstripen og på chippen om du har det. CVC-koden står kun skrevet på kortet. Så for å bevise at butikken har originalen og ikke en kopi (laget av en skinner el.l.) skriver butikken ned CVC-koden.

Legg merke til at ved neste gang du må bruke reserveløsning så står det «sikkerhetskode/CVC» og en stripplet linje på butikken sin kopi av kvitteringen.