• Laster aksjedata...

Vi samlet noen konkrete sparetips til deg som er student slik at du kan spare mer penger enn det du allerede gjør, og forhåpentligvis skaffe en litt mindre stressende hverdag. Studielånet er helt greit å leve på om man er litt økonomisk. Spontanflyturer til Aya Napa osv bør man kanskje se bortifra til fordel for pasta og husleie.

Lag deg lunch å ha med på skolen, det sparer du mye på. En pastasalat koster 30-45 her. Ved å koke pasta, kutte litt salat og slenge oppi et par biter fetaost lager jeg stort sett samme guffa og det koster vel maks 10-15 kr.

Ta også med deg pulverkaffe og kopp i sekken fremfor å kjøpe kaffe fra maskinene. Jeg har lagt igjen et lite nasjonalbudsjett i kaffemaskinen innen jeg fant ut at det var en dyr og dårlig måte å få mine edle dråper på.

Skaff deg en skrotsykkel du kan trille rundt på. Det er billigere enn buss/taxi og er tross alt sunt å skaffe seg litt frisk luft i blant. I tillegg er det helt gratis – noe som passer oss studenter helt ypperlig.

Innvandrerbutikker og mindre småbutikker pleier å ha mye billigere grønnsaker enn hva store butikker har. Eksempel herfra: Coop konsum-tomater kostet 41 kr kilo. I Jaffas-affär i nabobygget koster tomater 12 kr kiloet og er samme eskene de ligger i!

Finn deg venner som ikke nødvendigvis må drikke seg retard hver helg. Vi i min gjeng pleier heller å kjøre fredagsmiddag der vi kommer sammen hos noen, lager god mat, knekker ei flaske vin og bare sitter og skravler. Kanskje går en tur ut på pub og tar 1-2 øl men ikke noe mer enn det. Funker overraskende bra og er billig for god mat når alle spleiser.

Jobb ved siden av studier.. Det kommer helt an på hva du leser og hvor lett du har for forståelse av studiet ditt. Jeg velger å heller jobbe i ferier der jeg har «fri» fra skolen sånn at ikke jeg sliter meg ut resten av året. Mange studieveier er faktisk ganske tunge og krever mye arbeid fra studentens side og det er ikke alle som har tid eller ork til å jobbe ved siden av studier. For tiden har jeg 12 timer+ skoledager og da er det ikke mye overskudd til kundebehandling eller å sitte i kassa på rimi for min del..

Er forresten mye penger å spare på å velge x-tra og coop varer osv. «billigmerkene» har stort sett samme kvalitet som de dyrere, jeg har i hvertfall ikke merket noen forskjell på vaskemiddelet jeg bruker for eksempel.