• Laster aksjedata...

Det er klare regler for hvilken rente det skal anvendes, når kontokortfirmaene utsteder kort til forbrukerne. Men reglene overholdes ikke. forbrukerrådet overveier å reise sak
Mange forbrukere har i årevis betalt for høye renter på dem kontokortet hos for eksempel Magasin og Ikano. Bruker man et Ikano-kontokort, har man i mange år måttet betale enårlig rente på 23 prosent. Men renten burde være falt i takt med Nationalbankens diskonto.
Derfor overveier forbrukerrådet å reise en sak om renter på kontokort. Kontokortselskapene har krevd renter på et ulovlig grunnlag, og det kan bety at mange forbrukere samlet sett vil kunne kreve et stort tre-sifret millionbeløp tilbakebetalt fra kontoselskapene.
Ifølge kredittsavtaleloven kan bare en «objektiv reguleringsfaktor» endre renten. Det kan være Nationalbankens diskonto eller lignende. Kredittkortutstederne bestemmer ikke renten, og de har ingen innflytelse på den.
– Når kontoskortutstederne benytter en reguleringsfaktor, som slett ikke eksisterer, så setter de renten etter forgodtbefinnende, sier Sony Kristoffersen, jurist i forbrukerrådet, til Brunsj, TV2 Lorry.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.
Renter for kontokort
Salling A/S skal redegjøre for kontobetingelser
Ifølge kredittavtaleloven skal rentesatser variere etter Nationalbankens diskonto eller lignende forhold, som kredittgir er uten innflytelse på.