• Laster aksjedata...

Kredittkortselskapene er i bransjen for å tjene penger. Det er virkelig så enkelt. De tjener sine penger gjennom to prinsippmetoder. Den ene er gjennom finanskostnader som avgiften når du foretar kjøp på kortet, og den andre metoden er gjennom bruk av kredittkortavgifter. Det bør være forstått at disse ikke er det samme. De er forskjellige, og kunnskap her kan spare deg mye penger.

Kredittkortavgifter kan (og vil) variere fra ett selskap til den neste. Det er ingen fastsatt plan for kredittkortavgifter. Dette gjør det svært viktig for forbrukerne å lese nøye litteraturen som leveres av selskapet for å vite nøyaktig hva du vil bli fakturert for i løpet av din tilknytning til selskapet.

Noen av de vanligste typene av gebyrer inkluderer:

Årlige avgifter: Mange kredittkortselskaper beveger seg vekk fra denne avgiften, men det er fortsatt noen som bruker den. Den årlige avgiften er generelt bare en årlig avgift, og faktureres månedlig for å ha kortet. Når det er mulig bør du unngå kredittkortselskaper som tar betalt for en årlig avgift. Du får ingenting, men kortet i retur for denne betalingen.

Oppstartsavgift: Også dette er blitt mindre populært hos de fleste selskaper, men det er noen som praktiseres hos enkelte banker. Igjen, kan det være noen selskaper som ikke tar et gebyr for å sette opp kontoen. Les nøye hva avgiftene er og forklaringen hvorfor selskapet tar betaling for akkurat denne avgiften. Du kan oppleve at det å skaffe seg kredittkort hos et annet selskap som ikke tar denne innledende avgiften er en god idé.

Avgift ved sen betaling: Denne avgiften blir satt i gang når du gjør en sen betaling. Utløseren datoen for denne avgiften er «forfall» som den er angitt på regningen.

Overføringsavgift: Ikke alle selskaper vil belaste denne avgiften, men noen vil. Denne avgiften er pålagt når du overfører en balanse fra ett kredittkort til en annen.

Overskridelse av kredittkortet: Denne avgiften kan vurderes når du overskrider kredittgrensen. Moderne teknologi har gjort det vanskeligere å overskride grensen ved at online godkjenning eller misnøye fra selskapet er umiddelbar.

Avgift når du øker kredittbalansen: Noen selskaper vil kreve en liten avgift når du ønsker å øke kredittgrensen. Ikke alle gjør det, men noen vil ønske å belaste denne avgiften. Slike kredittkortselskaper er ganske sleipe da dette er en relativt «simpel» form for økonomistyring.

Dette er bare noen av de mulige avgifter som et kredittkort selskap kan belaste kontoen din for. Det er viktig å lese deres kontrakt nøye for å vite hva de vil ta betalt for og hva de ikke tar betalt for.