• Laster aksjedata...

Det virker som en del folk blander kredittkort og debetkort når de omtaler disse to finansielle emnene på diverse nettforum og i vanlige disuksjon. Det vanlige Mastercard er ikke noe kredittkort, men et debetkort. Det vanlige Visa er heller ikke noe kredittkort, også det er et debetkort.
Et kredittkort er et kort du ikke har penger stående på, men kan bruke uansett. Det kan brukes opp til et beløp avtalt mellom deg og banken, du kan altså se på det som et slags lån du tar når du har bruk for det. Fordelen med kredittkort er at pengene ikke trekkes rett fra kontoen, du vil få en regning du må godkjenne. Det er derfor meget lett å unngå svindel, da du bare lar være å godkjenne regninger for produkter du ikke har kjøpt.
Et debetkort (som det virker som mange av dere tenker på) er et helt vanlig bankkort med mulighet for betaling via BankAxept. Man kan også handle med å bruke kortnummer og utløpsdato istedet for pinkode.
Årsavgiften på 250 som nevnes lengre oppe her er nok den som er på debetkort i enkelte banker, jeg tviler på at kredittkort er det samme. Det er jo uansett tilfelle bedre å ringe banken for å finne ut av ting som dette.
Det finnes utrolig mange måter å skaffe seg informasjon om kredittkort og debetkort på – og de aller beste er jo naturligvis å klikke seg inn på diverse banker og høre hvorvidt du bør skaffe deg det ene eller det andre. Men husk nå på at disse menneskene som jobber i banken er selgere for akkurat den banken, og vil naturligvis ikke kundene alltid det beste.