• Laster aksjedata...

Her er en full guide over hva du bør velge av kredittkort og forbrukslån. Som regel er dette de to vanligste og beste metodene å skaffe seg penger på om man sliter litt med privatøkonomien. Men også om man bare har lyst på litt ekstra penger kan det være greit å skaffe seg en av disse to alternativene.

Fordeler med kredittkort

– Enkelt å bruke.
– Et fysisk og hendig kort som man får tilsendt i posten.
– Som regel kan du få det hos din nåværende bank.
– Gunstig rente og lave gebyrer. Ofte gebyrfritt opp til X antall uker.

Ulemper med kredittkort

– Kanskje noe lav kredittgrense for enkelte.
– Kan fort mistes, og da tar det noen dager før man får tilsendt nytt fra banken.

kredittkortene.no forteller at et kredittkort kan brukes av alle personer over 18 år, og det er svært viktig å ha et kredittkort dersom man skal på ferie. Som regel dekkes reiseforsikringen automatisk dersom du betaler reisen med et slikt kort, noe som gir en garanti på at du ikke trenger å kjøpe ekstra reiseforsikring. I tillegg er det slik at de aller største bankene alle har et kredittkort slik at de kan friste kundene sine med gode tilbud og lave renter. Anbefales på det sterkeste.

Men så over til forbrukslån – som på mange måter er storebroren til kredittkortet.

Fordeler med forbrukslån

– Pengene rett inn på konto.
– Høyt lånebeløp som du kan disponere.
– Det er lov til å bruke pengene på hva som helst – også materielle ting som reiser og klær.
– Det er mange tilbydere, noe som betyr at det ofte blir lav rente dersom du velger forbrukslån fra riktig bank.
– Pengene på konto få dager etter å ha fylt ut et skjema på internett.

Ulemper med forbrukslån

– Noen banker har litt høye gebyrer.

Som regel velger man forbrukslån om man ønsker å ta opp mye penger. Folk som for eksempel spiller mye på veddemål og liknende bruker forbrukslån aktivt for å gjøre opp for de tapte veddemålene, noe som fungerer greit. Man kan i prinsippet ta opp utrolig mange forbrukslån dersom man bare tar opp nye hele tiden for å dekke over de gamle.

Men til slutt vil det lønne seg å samle hele sulamitten inn i ett lån som du kan betale ned med den beste renten på markedet.

Om jeg skulle valgt mellom et kredittkort og et forbrukslån, så ville jeg nok hatt ett av hver. Men det er veldig vanlig å utelukkende skaffe seg forbrukslån da pengene kommer inn på konto rimelig hurtig etter at man har sendt inn sitt online søknadsskjema.

Online søknadsskjema kan du også benytte deg av om du søker etter kredittkort. Det aller vanligste er å søke om flere kredittkort samtidig og få et par av dem innvilget, for så å benytte seg av returretten på minst èn av dem. Men det beste er kanskje å søke etter det gunstigste kredittkortet med en eneste gang slik at du slipper å sende noen tilbake i posten.