• Laster aksjedata...

Vi nordmenn er ganske spesielle når det kommer til hvilken type finansiering vi ønsker oss. Tidligere var det helt tabu å tenke på å ta opp et lån til forbruksvarer som mat, drikke, ferier, reise og liknende. Man skulle alltid ha noe håndfast å binde pengene i – som en bil eller en bolig.

Men med kredittkort og forbrukslån har vi sett en twist i markedet som har endret helt stil, og som vi kan i aller høyeste grad like.

For når er det slik at kredittkort har blitt mer populært enn forbrukslån igjen. Tidligere var det veldig mange som søkte seg store summer i lån i håp om å kunne finansiere deler av hverdagslivet sitt med dette, men de dagene er nok borte for en veldig god stund siden.

Kredittkort har veldig mange fordeler som vi nordmenn setter stor pris på. Blant annet er vi i verdenstoppen på reising og det å ta ferie, noe som kommer bankene til gode når man gir ut kredittkort med både reiseforsikring og en forsikring om at de fungerer fint på minibanker i utlandet.

Men reising er ikke den eneste grunnen til at kredittkort overgår forbrukslån i populæritet.

Når man har et fast kredittkort vil det være mye vanskeligere å bruke en hel haug med penger enn når man får tildelt 250,000 norske kroner rett inn på sin konto – da man som regel vil fortsette med sitt vanlige forbruk.

Det setter mer en demper på det hele når man klarer å begrense sine utgifter, og det er nok derfor kredittkort har tatt over tronen etter simple forbrukslån. I hvert fall er det mange sjefsøkonomer både i Norge og utlandet som har den meningen om at man får en mental sperre ved å skaffe seg et kredittkort.

Kanskje vil et kredittkort være behjelpelig i en situasjon der man har trang økonomi?

Ikke vet jeg.

Men det jeg vet er at du nå kan skaffe deg svært gunstige kredittkort hos veldig mange norske banker med veldig gode betingelser – noe som gjør at det vil være lurt å søke etter et dersom du har tid og anledning for å gjøre det så kjapt som mulig.