• Laster aksjedata...

Problemet med kredittkort i dag er ofte mulighetene som det er for å bli svindlet med dem. Det er ikke en fullverdig ID påtrykt, kun din egen underskrift om du har husket å notere den bakpå kortet. Som oftest skjer det at kortet ditt blir skimmet, kopiert eller stjålet her i Norge og informasjonen blir sendt til utlandet, gjerne til asiatiske land og tømt fortere enn du får reagert i forhold til ditt kredittkortselskap.

Nå har endelig flere og flere banker gått over til det som heter regions sperre på kortene. Det vil si at de har delt inn verden i flere forskjellige regioner. Gjerne verdensdeler for å gjøre det litt enklere å velge ut. De regionene som du er i eller forflytter deg innenfor er gjerne åpne på kortet ditt, mens resten av verden blir sperret av for ditt kort. Det vil gjøre det vanskeligere for svindlere å utnytte kortet ditt andre steder i verden.

Når du går inn i nettbanker eller søker om nytt kredittkort på dagen så vil du merke at du kan får spørsmålet om hvor kortet ditt skal være aktivt. Som standard anbefaler de at du velger Europa som din region om du oppholder deg i Norge. Husk å velge av for flere steder dersom du ofte er på ferie eller forretningsreise i utlandet i for eksempel Amerika, Afrika eller Asia.

Du kan gå for Europa i førsteomgang dersom du ikke har planer om umiddelbart å feriere i andre regioner, men du kan enkelt kontakte kredittkortselskapet ditt og få opphevet sperren dersom du finner ut at du må bruke kortet andre steder i verden. Du blir kanskje litt redd for å sperre kortet ditt dersom du bruker dette på internett som jo har nettbutikker verden over, men frykt ikke, kortet blir ikke sperret for netthandel om du selv ikke ønsker det. Så søk om et kredittkort på dagen i dag så kan du se om du får opp muligheten for regions sperre, det er utrolig mye sikrere i hvert fall.