• Laster aksjedata...

Ofte bestiller man feriereise lenge før man skal på ferie. Det er ikke sikkert det gode juletilbudet om billig charter ferie til sommeren som du plutselig kommer over er forenelig med julehandelen – lommeboken er som regel ikke utømmelig. Ved bruk av kredittkort trenger du ikke tenke på at lønnskontoen blir brukt, ferien kan betales når feriepengene kommer!

Bruker du kredittkortet ditt ved bestilling av fly og hotellreise har du i tilegg en del rettigheter knyttet til turen. De fleste kredittkort selskaper gir gratis reise og avbestillingsforsikring hvis du betaler mer enn 50 % av reisen med kredittkort. Det er viktig å sjekke ut fordelene dine ved de forskjellige kredittkort på forhånd, slik at du vet hvilke betingelser som gjelder.

Er du mye ute og reiser med jobben men må dekke utgiftene selv for så å få de tilbakebetalt neste måned? Kredittkortet er ypperlig å bruke til både transport og opphold. Slik slipper du å bruke dine egne penger på dette, men kan bruke firmaets tilbakebetaling til deg for å dekke kredittkort regningen.

På selve reisen kan det også være lurt å bruke kredittkortet, særlig ved utenlandsreise. Blir kortet stjålet slipper du å tenke på at alle sparepengene kan forsvinne – det er kredittkortselskapet som tar risikoen. Mange har og vil også oppleve svindel ved bruk av kort i utlandet. Du drar kortet etter middagen på restaurant, for så å oppdage at du er trukket flere tusen kroner når du kommer hjem til Norge to uker senere. Har du brukt kredittkortet ditt vil du ikke bare unngå å sulte den kommende måneden, du vil også slippe å betale for svindelen – det er det nemlig kredittkort selskapet som gjør!

Det viktigste ved bruk av kredittkort er likevel alltid å vite hva du gjør. Med det menes at du ikke skal oppgradere til syv stjernes hotell og spise på den mest fasjonable restauranten hver kveld fordi du vet at du ikke trekkes fra din faste lønnskonto. Regningen skal alltid betales tilbake, og rentene kan ofte være høye hvis du velger å betale tilbake over lenger tid. Imidlertid gir de fleste tilbydere av kredittkort minimum 1 måned rentefri tilbakebetaling. Du får enkel oversikt over alle dine kostnader tilknyttet ferien ved form av detaljert faktura fra kredittkort selskapet. Slik kan du gå igjennom i ettertid og se på om budsjettet holdt.