• Laster aksjedata...

Kredittkort gir deg som forbruker muligheten til å foreta kjøp og kontantuttak i minibank, på kreditt. Det siste innebærer at det du handler eller tar ut på kreditt, er et lån. Kredittkjøp pleier å ha opp til 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Betaler du ikke hele beløpet ved forfall påløper dyre renter, alt fra 15 til 25 prosent av beløpet du har brukt på kreditt, over et år.

Bank gir studenter kredittkort automatisk

DnB NORs nye studentpakke består av både betalingskort og kredittkort. – Dette er kynisk gambling, sier Bengt Scheldt i Gjeldsoffer-Alliansen.
Han advarer mot kredittkort, og ser på det å få et kredittkort som å få et lån uten søknad og kredittvurdering.

– Dette er en kynisk gambling på at de skal misbruke dette kortet mens de er studenter, og så har banken en melkeku når studentene kommer i arbeid, sier Scheldt.
DnB NORs student-kredittkort har en standardgrense på 5.000 kroner, men den kan økes til 25.000 kroner etter søknad og kredittvurdering. Renten er på 17,4 prosent i året, dersom en ikke betaler regningen innen forfall.

Kredittkort for studenter
Banken leverer kredittkort hvor du får samme PIN-kode på bankkort og kredittort.

Flere fordeler:

* Transkasjoner vises i nettbanken

* Smartkort gir større sikkerhet.  Kortet er vanskeligere å kopiere og kortbetalingene dine er sikrere.

* Kortet har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.

* En gang pr måned får de en oversiktlig faktura over det du har brukt kortet til både i posten og nettbanken.

Som student er det ikke alltid jeg har så mye penger på brukskontoen og av og til kommer man over noe man virkelig trenger eller et godt tilbud. og da hadde det vært greit med et kredittkort,  jeg har jo penger til disse tingene, bare ikke på riktig konto. men de finnes så mange kort der ut. er det noen som har kredittkort å anbefale?

Jeg fikk kredittkort med grense opp til 5000kr gjennom banken min. Det var en del av en pakke. Studentpakke. Jeg kunne ikke velge den bort heller. Men det har jeg hatt i 4 år og har enda ikke brukt det.
Hvis banken din ikke kan tilby deg kredittkort, tviler jeg på at du får kort noe annet sted, som du ikke må betale årsavgift på. Tror uansett det er vanskelig å få kredittkort så lenge du er student uten fast inntekt, så lenge du ikke får det hos banken din.

 Bank gir studenter kredittkort automatisk

I DnB NORs nye studentpakke ligger det et betalingskort og et kredittkort med en maks grense på 25.000 kroner, skriver forbruker.no. Renten er på 17,4 prosent i året, dersom en ikke betaler regningen innen forfall.
– Jeg har bare ventet på dette. Vi har i dag mer i gjeld enn før den siste bankkrisen. Jeg synes DnB NOR opptrer uanstendig. Det burde vært ulovlig. Dette er kynisk gambling, sier Bengt Scheldt i Gjeldsoffer-Alliansen. Han advarer mot kredittkort, og ser på det å få et kredittkort som å få et lån uten søknad og kredittvurdering.