• Laster aksjedata...

Hva med et kredittkort som gir deg muligheten for å få billetter til utsolgte konserter, åpne de største shoppingsentrene etter lukketid, eller kanskje en flyplass? For det finnes faktisk, men man skal være ganske så velstående for å i det hele tatt komme i betraktning for å få lov å søke. Faktisk så velstående, at man vel strengt tatt ikke trenger noe kredittkort. Med mindre man ønsker de nevnte fordelene da. For de kan jo være kjekke å ha, selv for Kong Salomo.

For å hjelpe deg litt på vei i kortjungelen, følger det herved en liten oversikt over de mer eller mindre eksklusive kortene som finnes der ute.

MasterCard Platinum: Kan brukes overalt i verden og gir adgang til en rekke lukrative forsikringer. Det er ikke noe formelt forbrukskrav for å få kortet, men man skal kredittvurderes til et beløp på rundt 100.000 kroner i måneden.

MasterCard World Signia: Åpner opp for rabatter på over 20.000 hoteller verden over. Kortet sikrer også et såkalt «Priority Pass», som gir adgang til mer enn 500 VIP lounges i over 90 land. Kjekt å ha hvis man reiser en del

American Express Centurion: Dette kortet er også kjent som det «sorte kort», og for overhodet å komme i betraktning skal man anbefales av andre kortinnehavere og tjene minimum 250.000 dollars årlig. Samtidig skal man bruke minimum 250.000 dollar i året på et annet American Express kort. Videre sikrer kortet deg en privatjet til rådighet, bare man selv arrangerer tid og sted for reise. Kredittkortet koster 2.500 dollar i året å inneha, men man er i godt selskap. Kjente kortinnehavere er artister som Jay-Z, Paris Hilton, P. Diddy og Jessica Simpson.

Stratus Rewards Visa Card: Dette kort er også kjent som det «hvite kort». US Bancorp utsteder kortet i Minneapolis, og det gir blant annet muligheter for å fly med privatjet, luksussafarier og shoppingassistenter. Selskapet har også en avtale med flyselskabet Marquis Jet, så det er alltid er et flysete tilgjengelig.

Citibank Ultimo: Dette kortet udstedes i Tyskland, Russland, Asia og deler av midtøsten, og utover at man kan leie en egen øy, sikrer kortet også råderett over en privatjet, limousiner og leie av en Bentley. Med sjåfør, selvfølgelig. Vil man imponere vennene sine, kan kanskje en tur i en 80 fots Ferretti lystyacht, med full besetning, friste.

Smith Barney Chairman MasterCard: For overhodet å komme i betraktning til å eie dette kortet, skal det minimum stå en million dollar på kontoen og aller helst fem av slaget. Dette kortet gir adgang til gratis flybilletter og er inngangsnøkkelen til de mest fashionable hotellene i verden.

Coutts & Co World Card: Det er banken Coutts & Co, som utsteder dette eksklusive kortet, som antas å være utstedt til kun omkring 100 mennesker i verden, en av dem skal etter sigende være Dronning Elisabeth. Et slikt kredittkort er i sannhet en døråpner, og det er bare å ringe servicetelefonen, så sørger utsteder for resten. Om det er innenfor eller utenfor åpningstid spiller ingen rolle, for med World Card åpnes de mest fashionable butikkene i verden døgnet rundt. Selvfølgelig med en personlig shoppingassistent som i tillegg til å hjelpe deg med selve handlingen også hjelper deg med å bære varene hjem. Kortets innehavere har også alltid adgang til et privatfly, som er klar til å gå på vingene 24 timer i døgnet.