• Laster aksjedata...

Vi er i februar og fortsatt i begynnelsen av det nye året. Dette er ditt år, bli ikke offer for de samme gamle dårlige vanene du hadde i 2011. Her er noen nyttige tips for å bedre dine vaner i 2012.

 Først, behold bare de kredittkortene du virkelig trenger. Hvis du allerede har flere kredittkort eller planlegger å søke om nye, sørg for alltid å lese den lille skriften før du signerer avtalen! Kredittkortselskaper vil ofte slippe å opplyse om de små detaljene. Les hvert ord og du er sikker på hva du signerer på.

Når du begynner å bruke kortene dine, hold øye med rentene. Du kan fort måtte ut store summer om du gjør sene betalinger eller om du har mange kontantuttak fra ditt kredittkort. Vær klar på hva som gir store kostnader og større renter. Ser du at rentene har gått opp uten å vite hvorfor, nøl ikke med å ringe kortselskapet og spør hvorfor. De er vanligvis svært behjelpelige og forklarer deg hvorfor.

Nå til en elementær, men svært viktig del. Betal dine regninger i tide. Tidligere enn fristen er enda bedre. Betaler du for seint vil gebyrene komme og kredittkortselskapet mister mer tilgitt til deg og din økonomi.  Vær grei med deg selv, betal regningene så fort du får dem.

Er du en god kunde og betaler alt du skal i god tid før frister, ikke glem å ta nytte av det. Ring kredittkortselskapet og be om bedre betingelser. Kredittkortselskaper verdsetter gode kunder og gjør hva de kan for å golde på dem. Konkurransen er stiv i kredittkortverden og de vil gjøre hva de kan for å samarbeide med deg om du er en god kunde.

Følg rådene i 2012, ikke bare de neste par månedene men hele året og du vil trolig få et godt økonomisk år!