• Laster aksjedata...

Tilbudene om lån på internett er ikke få, og det er lett å gå seg vill i jungelen av banktjenester som tilbys av veldig mange mer eller mindre seriøse banker. Har man dog en anelse om hva man skal se etter når det kommer til rente og nedbetalingstid, så er det veldig lett å luke ut noen av låneavtalene som veldig useriøse. Kommer man seg inn på et villspor, så er det veldig vanskelig å komme seg ut av knipen uten å måtte betale i dyre dommer.

Det man skal se etter for å skaffe seg et gunstig lån er:

Lav rente.
– At banken du låner penger av er seriøs.
– En nedbetalingsplan som både du og banken kan leve med.
– Gjerne at det er muligheter for sikkerhet i bolig eller MC slik at du og banken kan ha et tillitsforhold som overgår det vanlige forbrukslånet. Nå skal det sies at dette ikke nødvendigvis er lurt i alle situasjoner – spesielt om du har slitt med å betale ned et lån tidligere.

Men renten er det viktigste punktet når man skal ta opp et lån. Har man høy rente, så vil man betale ned store deler av disse pengene hver eneste måned. Tar man dog å utfyller en blankett uten særlig renter hver måned, så vil man etter hvert se at den personlige økonomien både vil bedre seg i tillegg til at lånet blir mye hurtigere nedbetalt.

En undersøkelse viser at dette er hva nordmenn ser på som aller viktigst når det kommer til hvilket lån de skal ta opp – enten det gjelder boliglån, billån eller forbrukslån:

1. Lav rente.
2. En gunstig og lettlest avtale som gjør at man skjønner vilkårene.
3. At lånet står hos en bank man kan stole på og som man har noen relasjoner til utenom akkurat dette lånegebyret.

Vi kan i hvert fall slå fast med en eneste gang at det vil i aller høyeste grad lønne seg å låne med lavest mulig rente da man betaler mindre i gebyr og betaler mer ned på selve lånesummen. Et lån er et lån, men det finnes veldig mange forskjellige utsikter – og alt bunner ned til hvor god du er til å lete samt hvilke vilkår du kan skaffe deg fra banken basert på ting som utdanning, alder og kreditthistorikk.