• Laster aksjedata...

Mange knytter markedet for privat bilfinansiering med ågerrente og brekte fingre, men Penge.dk kan avsløre at det er mange tusentall kroner å spare ved å gå til det riktige finansieringsselskapet i stedet for i banken.
FINANSIERING: Fire av fem dansker går i banken, når de skal låne penger til å kjøpe ny bil, men det er ofte en dårlig ide. Privatøkonomi har undersøkt markedet for bilfinansiering og kan konkludere at det er i tusenvis av kroner å spare ved å låne penger i et finansieringsselskap fremfor i en bank. Vi ba Nordea, Lollands Bank (som ifølge vi bankguiden i 2004 har landets billigste billån), Volvo Finans og fire uavhengige finansieringsselskap om å komme med tilbud på et lån til finansiering av en Volvo S60 2.4 til 444.675 kroner, hvor kunden betaler 20 % selv i utbetaling og derfor har behov for å låne 355.740 kroner. Av alle de tilbudene vi innhentet, var det nemlig ingen, som kunne gjøre det billigere enn Volvo Bilfinans.
De samlet lånekostnadene er i Volvos egen finansieringsselskap på 47.947 kroner – 6746 kroner mindre enn i Lollands Bank. Volvo Bilfinans låner bare penger ut til kjøp av Volvoer, men alle de store bilmerkene har finansieringsselskap tilknyttet, så det vil ofte være mulighet for å innhente et godt tilbud fra bilmerkets egen finansieringsselskap. ALL Finans er ikke tilknyttet noe spesielt bilmerke og er med samlet lånekostnader på 49.093 kroner det nestbilligste alternativet i vi undersøkelsen.
ALL Finans er bare marginalt dyrere enn Volvo Bilfinans og vil derfor være en henvendelse verdt, uansett hvilken bil man er på utkikk etter.
Innhent lånetilbud
Det er ikke alle, som velger en Volvo til en halv million kroner, når de skal ha ny bil, og man skal derfor være oppmerksom på at resultatet av vi undersøkelsen ikke nødvendigvis er gjeldende ved alle lånebeløp.
Velger man å kjøpe en billigere bil eller evt. en brukt bil, er man derfor nødt til å gå en tur på nettet og sjekke prisene hos finansieringsselskapa en ekstra gang, før man beslutter seg for hvilket selskap man vil låne penger hos – eller om det i virkeligheden bedre kan betale seg å låne penger i banken. Man skal nemlig være klar over at noen finansieringsselskap ikke låner ut mindre enn 100.000 kroner, og at mange krever at lånet skal være betalt ut, før bilen er 10 år gammelt. Det er av stor betydning, hvis man er på utkikk etter en brukt bil.
Et alternativ til banker og finansieringsselskap, som boligeiere bør overveie, er å belåne friverdien i boligen. Så vil man kunne låne til en særdeles lav rente. Det er ikke nødvendigvis alltid den billigste løsningen, og det forutsetter at man har friverdi å belåne – men det er verdt å innhente et tilbud på.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.