• Laster aksjedata...

I sommerferien trenger du penger til mange forskjellige ting. I tillegg til å kjøpe reisen er du også nødt til å finansiere det som kommer som følge av at du er i et ukjent land. Så mange som 50 % av alle nordmenn drar utenlands hver eneste sommer, og pengene som legges igjen i forskjellige land i Asia, Amerika og Europa kan ikke akkurat telles på to hender.

Lån av penger til ferier skal være enkelt å skaffe seg fra diverse banker og institusjoner. Det som er med den type lån er at det må gjøres via et forbrukslån eller eventuelt å skaffe seg et kredittkort. I og med at nordmenn pleier å bruke veldig mye penger i sommerferien, så er det veldig normalt å måtte ty til den type finansiering for å få drømmeferien.

Noen land er selvfølgelig dyrere enn andre å feriere i. Når du skuer over de forskjellige reiseselskapenes nettsider vil du få en oversikt over hvor mye penger en ferie til de forskjellige landene kommer til å koste. Akkurat nå er det slik at vi er en økonomisk situasjon der man kan få veldig billige ferier til de sørlige landene i Europa på grunn av Eurokrisen.

Et forbrukslån er et lån du kan skaffe deg uten å måtte svare på hva du skal bruke pengene på. Pengene kommer på din konto i løpet av et par dager dersom du oppfyller kravene de forskjellige bankene stiller. Er du klar for sommerferie, 20 år og i fast jobb, så vil du mest sannsynlig ha mulighet til å skaffe deg et forbrukslån. De aller fleste banker setter et tak på rundt 250,000 norske kroner – men trenger du egentlig mer enn det for å få en god ferie?

Kredittkort fungerer egentlig på samme måte. Du får et fysisk kort i posten et par dager etter at du har søkt fra din nye bank, og også på denne finansieringsmetoden finnes det (dessverre) en grense på hvor mye penger du kan få lånt. Det finnes mange forskjellige kredittkort med forskjellig rente, og du kan tydelig se at det er en veldig klar og tydelig sammenheng mellom det å ha en høy utbetalingsgrense (noen kort tillater kundene sine å ta ut opp mot 100,000 norske kroner) og høy rente.

Et godt tips før du skal på ferie og bruke penger:

Sjekk ut på diverse reisesider rundt om på nettet hvor mye det kommer til å koste å dra dit du skal, og ta forhåndsregler ved å sette opp et budsjett på forhånd.