• Laster aksjedata...

Å låne for å bygge på huset vil ofte lønne seg hvis du har et hus som ikke er helt kurant innvendig, har litt rare romløsninger og ellers ikke er så veldig stort. Da har du som regel gitt litt mindre for huset enn om alt er kurant og huset er stort, de fleste ønsker hus som har gode romløsninger og har ikke huset det så går det noe billigere på markedet.

Hvis du er i den situasjonene og kan bruke f.eks. polske håndverkere eller håndverkere fra Litauen osv. så kan du tjene godt ved å bygge på. Kvadratmeterprisen ligger på 15-20.000 for påbygg i Norge, men hos utenlandske firmaer kan du få det ihvertfall 25% billigere.

Så la oss si at du bygger på 50 m2 for 750.000 kr med norske snekkere så betaler du kanskje 550.000 hvis du bruker utenlandske snekkere, det er 200.000 spart. Et lån på 550.000 koster ikke all verden å opprette og du betaler på det kun i tiden før huset er solgt og hvis 50 kvadratmeter øker prisen på huset ditt med 750.000 så er det 200.000 rett i lomma, ikke dumt å ta med seg det.

Men husk å sjekke kvaliteten på håndverkerne før du gir dem jobben, du ønsker ikke å sitte med skjegget i postkassa og med et huslån som er større enn du klarer i lengden. Cluet er å snakke med noen som har brukt akkurat det håndverkerfirmaet før, og gjerne flere, da får du et godt inntrykk av hvordan de gjør jobben. Et håndverkerfirma med gode referanser har ikke noe i mot å vise deg referansene, et firma med ingen, eller dårlige referanser, vil ikke kunne vise deg gode referanser, så enkelt er det.

Lykke til!