• Laster aksjedata...

Båt er moro og det syntes sikkert du også om du vurderer å gå til anskaffelse av det selv. Realiteten er slik at båt også er dyrt hvilket gjør at flere søker om lån til båt om prisen krever mer enn hva som finnes på sparekontoen. Vi klinker til med råd for deg som ikke har opparbeidet deg nok midler til å nyte det gode liv på sjøen!

Det mest fornuftige, i følge Nettavisen Økonomi, er å gå til nettsteder som viser oversikter over lån slik at du kan låne opptil 100%. Sjekk alltid tilbud fra disse slik at du ikke går glipp av optimale vilkår for deg som ønsker å låne til båt.

Videre har beløpet en del å si for finansieringen, hvor mye vil du låne? Inntekt, båtens kostnad og ikke minst størrelse og alder har selvsagt mye å si på den endelige lånesummen men er det en ting du som kommende båteier må styre unna er de aller dyreste forbrukslån! Sett deg inn i bankenes tilbud og betingelser, de fleste stiller med skreddersydde bil og båtlån i tillegg til at behandlingen forholdsvis er rask og enkel. Vær oppmerksom på at lån til båt ofte krever egenkapital tilnærmet lik 20%, det vil være lurt å tenke langsiktig i forhold til termingebyrer, tinglysnings og etablerings gebyrer som ikke er innbakt i prisen.

Vær smart og søk om lånetilsagn også kalt finansieringsbevis om du enda ikke har funnet den aktuelle drømmebåten eller du er usikker på hvilken båt du skal kjøpe! Da har du et håndfast bevis på hvor stort beløp du kan låne til båt som senere omgjøres til et lån, det skjer ofte at selger setter disse kundene først da du er i posisjon til å avgjøre raskt og få handelen i boks kontra en kjøper som enda ikke har dokumentene klare.