• Laster aksjedata...

Når sommeren nærmer seg er det naturlig å tenke på både reiser og ferie – typisk vil vi gjerne skjemme bort oss selv med en tur i Sydens sol. Dessverre har den slags fornøyelser det med å koste penger og derfor overveier mange å låne penger til en ferie.
Sitter man i 11. time og får øye på en billig restplass til få tusentall kroner, er det brann ergerlig at man ikke kan slå til, når man nå likevel har ferie og det bare tar 10 minutter å pakke kofferten – bare fordi man ikke like har pengene og banken først åpner mandag når reisen er vekk.
Mange reiseselskap er da også oppmerksomme på nettopp denne problemstillingen – at det skal smis mens jernet er varmt og kunden er helt vill etter å komme av sted.
Det er derfor ikke ualminnelig å se at reisebyrå tilbyr sine kunder å låne penger til sin ferie – det er til og med mulig å låne både til reise om lommepenger, og vil man gjerne slå til er det kanskje så ikke langt fra tanker til handling!.
Man skal imidlertid ikke være helt blek for de faktiske kostnadene ved å få finansiert sin ferie på denne måten – det virker selvfølgelig svært fristende å komme av sted «her og nå» og de få hundre kronene man så skal av med hver måned synes av så uendelig litt.
Det er kanskje bare ikke så morsomt å betale av 2-3 år for en sommerferie som allerede er avholdt – riktignok har man sine feriebilder å varme seg ved, men den gyldne teinten har det jo med å blekne forbausende rask etter at man er kommet hjem.
Så man skal altså vurdere de faktiske kostnadene – bl.a. de årlige kostnadene i prosent (effektiv rente) som lånet tilbys til – ser man litt på det og sammenligner man så med andre muligheter for å låne penger online, er det ofte en del å spare.
Det største problemet er som regel at man skal av sted her og nå – og beslutningen skal helst tas med det samme.
Noen reise selskap tilbyr en form for reise credit card – hvor man kan betale både reise og lommepenger og så etterfølgende nedbetale – litt akkurat som en kassakreditt.
I takt med at det gule trygdebeviset ikke lengre dekker i utlandet, skal vi nå også ta stilling til reiseforsikringer – her kan det være en fordel med en Master Card, som har innebygget reiseforsikring – på Master Carden kan man f.eks. også ha en avbetalingsordning, hvor man enten nedbetaler en fast prosent eller et fast beløp hver måned.
På den måten har man styr på både reise forsikring og har mulighet for å låne penger til ferien og kjøpe en reise med det samme.
Man skal imidlertid være oppmerksom på at visse penger institutt krever at man betaler reisen med sin Master Card før at forsikringen dekker – men hvis man samtidig benytter seg av muligheten for å benytte kreditten på kortet, er det jo svært nærliggende at man betaler reisen med kortet hvis man finner en billig restplass.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.