• Laster aksjedata...

Det har vært mange tilfeller hvor spillere har lånt penger for å spille på kamper de vet er fikset. Og fiksing foregår på to måter, en «ok måte» og en annen som er forbudt.

Den som er allment godtatt foregår på den måten at begge lagene har noe å tjene på et visst resultat. Dermed er det en stilletiende enighet om at resultatet skal bli slik. Dette er fiksing man ikke avtaler med ord, men som er opplagt ut ifra hva lagene tjener. I slike kamper kan det være nærliggende å ta opp et lån for å satse mye penger. Sjansene for å vinne er stor.

Den andre typen kampfiksing, som også blir spilt på med lånte penger, er den der hvor noen spillere har avtalt et resultat på forhånd. Dette er sterengt ulovlig og man blir straffet hvis det oppdages. Har man så spilt med lånte penger så taper man alle pengene og sitter igjen med både gjeld og bot eller fengselsstraff. Ikke noen gunstig situasjon.

Så skal man låne penger til kamper som er fikset bør man tenke seg godt om. Man er på den sikre siden hvis man kun spiller på kamper i den første kategorien, da gjør man ikke noe ulovlig og kan ikke bli straffet. Det er ikke alltid at resultet blir som forventet, men ofte slår det til.