• Laster aksjedata...

Du har kommet frem til at det er på høy tid å pusse opp deler av boligen og pengene har du lagt til side de siste månedene. Da er det vel bare å stille seg på startstreken og kjøre i gang? Plutselig dukker det opp et lite hinder som gjør at det kreves penger utenfor budsjettet. Kjenner du deg igjen?

Det er som oftest i slike situasjoner et lån øremerket oppussing kan komme godt til når finansiering av boligrehabliteringstiltak er førsteprioritet. Norge er i verdenstoppen på oppussing og nye opplysninger gjennomført av Norstat sier at flere setter av mellom 40.000 og en halv million kroner eller mer. Lån til oppussing er for mange en kjærkommen mulighet til å endelig oppfylle en langtidsdrøm men hva slags alternativer finnes det der ute?

Orginale farger og design.

Når du sitter med planer om oppussing eller oppgradering av bolig finnes det flere typer lån i forbindelse med disse endringene. Flere banker kan tilby boligkreditt som går ut på at du med ordnet økonomi inngår en avtale om rammelån hvilket beløp kan trekkes opp om nødvendig. Lån til oppussing er altså passende for deg som har en stabil inntekt og har mulighet til å tilby sikkerhet i egen bolig innenfor 70 % av godkjent markedsverdi.

Vær obs på at flere finansinstitusjoner kan finne på å tilby lite gunstige forbrukslån med en skyhøy rente uten fordeler knyttet opp mot oppussingen, nederst på siden her finner du tilbyderne som har gode rentebetingelser. Refinansiering kan også være hensiktsmessig ved oppussing så snakk med din rådgiver slik at du inngår en oversiktlig avtale der du står igjen som vinneren, ikke taperen.

Det finnes enkle måter å spare penger på uansett om man har tenkt til å benytte seg av lån til oppussing. Begynn med å sammenligne ulike håndverkere på pris og kvalitet, det vil gi avkastning i fremtiden da det varierer stort mellom leverandørene!