• Laster aksjedata...

Lån av penger til privater er blitt betydelig raskere og enklere de senere årene. En av årsakene er naturligvis de mange lånemuligheter man finner online, men også detaljhandelen tilbyr finansiering til alt mellom himmel og jord.
Sitter man en regnvåt høstdag og drømmer seg til sydens sol skal det ikke mer enn et par klikk med musa før man har funnet både en reise – og med stor sannsynlighet også en mulighet for å låne penger til å betale selve reisen.
Man kan heller ikke besøke en radio eller TV forhandler uten at man med sikkerhet faller over både skilt, brosjyrer og standere med tilbud om å få finansiert det man går og drømmer om – ja, man kan jo nærmest både kjøpe en TV og til og med gå ut av butikken med penger i hånda.
Skal man kjøpe ny bil kan man også være mer enn sikker på at den vennlige selgeren med sikkerhet også har mulighet for å hjelpe med finansieringen – noe som selvfølgelig fører til en ekstra bonus til den vennlige selgeren.
Banken er der selvfølgelig også – og de vil så forferdelig gjerne at man samler all sine aktiviteter hos dem og blir kjernekunde eller fordel pluss kunde – eller det de ellers velger å kalle det.
Det kan da også være mange penger å spare hvis man får samlet sine lån under et tak – og så har man selvfølgelig også et større oppdrag som man kan bruke til å forhandle om rentene.
Ofte rekker mange ikke å tenke på samlerabatt – vi lever i den raske beslutningenes tidsalder og fra tanker til handling er det ikke langt. Slett ikke når det gjelder impulskjøp hvor man ønsker svar på sin lånesøknad innen få minutter.
Ulempen er at man kanskje ikke ser seg for – at man foretar følelsesladde økonomiske disposisjoner uten noen form for rådgivning, noe som for mange dessverre kan bli en veldig dyr fornøyelse.
Har man en litt anstrengt økonomi og får lyst til å låne noen penger uten å skulle sitte med en alvorlig mine overfor sin bankrådgiver er det selvfølgelig fristende å fylle ut en eller flere lånesøknader på nettet. Det er deilig anonymt og det er nok av steder man kan forsøke seg.
Får man nei det ene stedet kan man prøve igjen det neste – selv kunder som er registrert som dårlige betalere kan låne penger online – men av naturlige årsaker får de også lov til å betale en rente som merkes godt.
Lån til private er nærmest blitt en folkesport – man låner selvfølgelig til større ting som bil og bolig, men man velger også å utnytte verdien i eget bolig til å lindre tilværelsen med ekstra forbruksgoder.
Spesielt unge mennesker låner ofte penger til forbruksgoder.