• Laster aksjedata...

De økonomiske konsekvensene ved privat leasing kan være vanskelige å få oversikt over. Ofte varierer det, hvem som hefter for de defektene og mangler, som kan oppstå underveis. Liksom bilens stand ved tilbakelevering vil være et fortolkningsspørsmål. Noen leasingselskap kan eksempelvis kreve betaling for skrammer i lakken.

Skal leasing være et realistisk alternativ til å eie en bil, krever det akseptable vilkår for forbrukeren, og det skal fremgå klart, hvilke utgifter det skal betales av leier og leier ut.

Les nøye igjenom kontrakten, og er noe usikkert så spør heller en gang for mye enn en gang for lite når du skal lease bil.

Den største fordelene ved leasing er at man vet hva prisen er hver måned, ingen ubehagelige overraskelser når bilen går i stykker. Man slipper også for å bekymre seg om gjensalgsverdien da dette er leasing firmaet som eier bilen.

Når du leaser bilen unngår du å belaste virksomhetens kassakreditt i dens finansinstitusjon. Du får altså flere strenger å spille på og bestemmer selv hvordan du vil fordele kostnadene imellom de forskjellige samarbeidspartnerne.

I mange tilfeller kan man spare en del ved å lease bil, det er særlig de litt større og dyrere bilene at det kan være mange penger å spare, men også ved normale biler kan man spare penger. Det man skal være oppmerksom på er at hvis man er god til å forhandle og kan få stor rabatt på den bilen man vil kjøpe så er det ikke sikkert at leasing er billigere.

Når du leaser vognparken, beholder du pengene i virksomheten. Bruk dem til å bygge opp en likviditetsreserve, oppnå kontantrabatter eller noe annet, som kan være med på å utvikle virksomheten.
DU Betaler For Bruksretten

Du betaler for retten til å bruke bilen, til de oppgavene din virksomhet har – når det passer deg. Bilen er altså til rådighet på samme måte, som hvis du hadde kjøpt den – med den forskjellen at du ikke har bundet flere hundretusenvis av kroner i den. Slik kan leasing av bil være best.