• Laster aksjedata...

Spørsmål:

I en alder av, la oss si, 30+, og som IT-konsulent, har man sett sin andel av progress-bars, servere, datamaskiner og ikke minst alt stresset som følger med. Det er ikke lenger så veldig morsomt å løpe rumpen av seg for å tilfredsstille kunden, mens telefonene står i kø. Man blir utbrent i dette yrket. Det er det ingen tvil om. Og tanken på å fortsette i flere år til frister ikke.

Som eksempel kan jeg si at jeg slår av mobiltelefonen klokka 16 om dagene, og den er aldri på i helgene lenger. Dette medfører at det fosser inn med tekstmeldinger når jeg slår den på (Netcom sender jo en SMS for tapte anrop nå… jippi).

Så til saken: Hva skal man ellers gjøre? Finnes det muligheter for omskolering uten at man går personlig konkurs? Finnes det IT-jobber som er «roligere», uten alt maset? Har noen av dere erfaringer/tanker rundt dette?

Hvordan vil det gå med økonomien min? Kjedelig å utelukkende leve av forbrukslån og kredittkort når jeg er såpass ung som jeg er da.

Svar:

Det er stor mangel på IT kompetanse i Norge i dag. Mange ledige jobber… Det vil være samfunnsmessig feil å omskolere IT-folk til andre jobber, da må det vel være bedre å finne IT-releaterte jobber som en kan trives i. Søk på noen stillinger, gå på noen jobbintervju, snakk med noen headhuntere… Kanskje finner du noe som du vil trives med der du kan bruke kompetansen din.

Skaff deg en finansiell løsning med banken din. Det går helt fint å leve på forbrukslån og kredittkort en mindre periode, men i lengden bør du ha fast jobb med god inntekt.