• Laster aksjedata...

For noen år siden var jeg blakk som en kirkerotte og hybelen min så ut som et fretex-avdeling. Gjennom den lokale sparebanken fikk jeg innboforsikring til 450 kroner pr år. Hjelmeland sparebank. Da var innboet forsikra for 300 000, ganske høy egenandel vel å merke. Men typisk grei forsikring å ha i tilfelle innbrudd (right), vannskade, brann og den type saker. Helt ok.

Nå derimot har jeg begynt å tjene solide grunker, kjøpte meg nettopp anlegg til 40k, 60 tommer flatskjerm og masse annet tull. Så da er det greit med en skikkelig forsikring. Så jeg brukte god tid til å lese gjennom betingelsene. Sto mellom IF og Gjensidige, men falt for Gjensidige da IF har rykte på seg til å være litt mer motstridende. Mens Gjensidige vel å merke bruker noen uker på å behandle en sak. Jeg har bare gode erfaringer med Gjensidige. Greit å vite at om tven går i veggen fordi jeg ramler over den i fylla, så får helt ny minus 1000 i egenandel.

Ja, jeg har lånt huset til pappa i flere år da han ikke bodde der, og han dekket alt av forsikringer og slikt, så jeg har aldri satt meg inn i det. Før det igjen hadde jeg forsikringer gjennom fagforening osv. Siden det jeg har her er så lite, så har jeg ikke giddet å gjøre skikkelig research for å finne den billigste forsikringen. Det er jo bare snakk om hundrelapper og jeg har veldig god råd. Det er bare at nå prioriterer jeg sparing og ikke konsum for noen år. Vi touchet jo borti det i boligkjøp-tråden. Jeg tror markedet kommer til å gå ned og prøver å posisjonere meg deretter.

Jeg skjønner godt at du har gjort grundig research, nå som du har flere eiendeler. Grats med ny hjemmekino og god lønn, veldig bra.

Innboforsikring er lurt å ha uansett dersom man har bolig rett og slett fordi man er sikret mot dumme uhell som kan forekomme på veldig mange stadier i livet. Hør med forskjellige banker før du får gjort opp din egen mening – for her er det virkelig mange man kan og bør lytte til før man velger bastant hvilken bank man skal benytte seg av.