• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Ser ikke helt problemet med lista. kunne ikke brydd meg mindre om hva andre evetuelt måtte mene om det jeg tjener. samtidig syntes jeg det er feks greit å sammenligne seg med kolleger, for å muligens kunne gå til lønnsforhandlinger med sjefen, hvis man tjener mindre enn andre. Men de fleste her inne er vel kanpt nok ferdig med ungdomskolen, så jeg har full forståelse for ‘frustrasjonen’ deres….eh, nei ikke akkurat. selv tjente jeg 310.000, som budbilsjåør og aksjetrader.

Svar:

Ok, så bryr ikke du deg om hva andre får vite hva du tjener.

Men bør man ikke kunne respektere at andre ikke ønsker at alle rundt seg vet hvor mye en tjener?

Listene ligger tilgjengelig på likningskontorene hele året, så er det noe man virkelig hadde hatt bruk for å vite, så er det bare å dra dit.

Jeg syntes det er respektløst å legge skattelistene på forsiden av norges største nettaviser.

«Jamen, da kan vi bruke tallene til lønnsforhandlinger»

Altså. Som tidligere nevnt, så er ikke dine kollegers lønn veldig vesentlig i forhold til din egen i lønnsforhandlingene. Da må du heller se på lønninger i samme stilling i en annen bedrift. Men slike søk er ikke tilgjengelig.

Avisene sier at dette er deres mulighet til å avsløre skattefusk ol. saker. Men har de en mistanke er det bare å besøke likningskontoret. Eventuelt la journalister få tilgangen til listene over nett, siden de «trenger den», men fjern nå listene fra offentligheten. De blir KUN brukt til å snoke i andres privatliv, noe som er respektløst og moralsk forkastelig.