• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Jess, da har det seg sånn at denne karen her er dårlig i å søke på lover å sånn.

Så mitt spørsmål er da, hva lov er det om minstelønn?

Hva er det minste en kan tjene?

Jobber da i en barnehage og har lønn på skal vi se: 111,33kr timen. Er godt over 18 år, og jobber der som vikar.

Lurer på hva er loven om minstelønn? Er tross alt godt over 18. Har tenkt til å spørre sjefen, men gjør jo ikke det uten at eg vet hva lov som gjelder for minstelønn.

Dette er jo da i en kommune. Å 113,33kr timen er jo ikke noe særlig å skryte av. Vet en hel andre plasser der en tener MYE mer, på samme alder. En kompis av meg jobbet på barneskole å tente over 160kr timen.

Svar:

Synes å huske at 85,- kr var minstelønn i Norge når man var over 18 år. Var man under dette synes jeg noen og 60,- var minstelønn som var lovlig.

Jeg hater slike gjerrige sjefer som skal utnytte ungdommen! Snakker ikke om kun ditt sitt tilfelle, men mange av de jeg hører om.

En i klassen min jobber på en China-Fast-Food resturant og tjener 80,- kr i timen, enda han er over 18 år! ICA Maxi her i byen utnytter også ungdommen her over 18 år med snaue 85,- kr i timen. Synes det er pillråttent jeg! Selfølgelig er det frivillig å jobbe, men det finnes da grenser.

Selv tjente jeg 110,- kr i timen i sommer som elektriker (uten utdanning osv) helt skattefritt.

Men kan høre med muttern siden hun jobber i barnehage, hva som er vanlig å få uten utdanning innen barn og ungdom.

Tror nok du har helt normalt betalt ettersom det er en kommunal barnehage og du ikke har noe utdanning innen dette (siden du sier du er vikar)