• Laster aksjedata...

Mange har mistet lommeboken sin på ferie og gått oppgitt rundt i en av perlene rundt Middelhavet og tenkte på hvordan man skal finansiere ferien sin fra nå av. Og derfor er det viktig at man kjenner til de stegene man skal ta for å ikke miste hodet og låne en hel masse penger fra banker som gir deg utrolig dårlig rente.

Første bud er; skaff deg reiseforsikring før du drar nedover. Har du sikret deg mot tyveri, tap av verdisaker og liknende, så skal det mye til før forsikringsselskapet sier at tap av kredittkort og andre bankkort ikke går under denne saken. Dermed får du dekket tapene dette medfører.

Om uhellet allerede er ute og du står der nede uten helt å vite hvordan du skal angripe situasjonen, så har jeg et par andre tips du bør følge.

– Pass alltid på at du har telefonnummeret til sperring av samtlige kort. Tyver i typiske turiststrøk er som regel både profesjonelle og hurtige når det kommer til anskaffelse og tømming av kredittkort – så du skal være veldig forsiktig med å vente for lenge med å få de sperret.

– Skaff deg et kredittkort som innehar muligheten for gratis reiseforsikring. Om du da til en hver tid benytter deg av dette kredittkortet når du skal på ferie, så sparer du en hel masse tusen kroner på å unngå å kjøpe ekstern reiseforsikring. Anbefales på det varmeste.

– Ta og hør med familie og venner om de ikke kan låne deg noen penger til ferien er ferdig. Som regel har du folk rundt deg du kan stole på og som kan stole på deg tilbake, og da er det ikke mye til problem.

Ta kontakt med banken din om du skal nedover på ferie nå i den nærmeste tiden slik at du kan forhøre deg om hvilke nummere du trenger å ha på mobilen din.