• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Hei!
Var nettopp nå nede i byn med noen kompiser, og jeg låste sykkelen min fast til et stativ lagd for å låse sykler i. Mulig noe naivt å la sykkelen stå nede i sentrum i Oslo, men jeg tenkte ikke på at dette kunne hende meg.
Vi gikk rundt i 1-2 timer, og når jeg skal hente sykkelen igjen, ser jeg at noen folk har klippet låsen, og stukket av med sykkelen, mens låsen ligger avkappet igjen.
Mitt spørsmål er følgende; dekker noen forsikringer den?
Er det noe som dekker det? Reiseforsiking? Jeg var jo tross alt på reise? Innboforsikring? Et eller annet?
Sykkelen er registrert i Falck Sykkelregister. Men jeg vet ikke om dette går på forsikring eller om det bare er slik at politiet har registrert sykkelen som stjålet nå som jeg sender dem en mail på det.
Sykkelen kostet 12,000 norske kroner da jeg kjøpte den. Hvor mye av dette kan jeg forvente å få tilbake på forsikringen?
Hade både innbo-, reise- samt skadeforsikring.
Svar:
Kommer ann på pris på sykkel, hva slags forsikring du har tegnet på innbo og liknende. Ofte må man jo betale en relativt høy egenandel på forsikringer så kan jo lønne seg å se på prisen på sykkelen i forhold til hva du må ut med til forsikringsselskapet for å få igjen penger.
Både reiseforsikring og innboforsikring kan dekke dette og når den er registrert i Falck-registeret får du også mindre egenandel. Når den kostet 12,000 ny er dette absolutt noe å gå til forsikringsselskapet med.
Ta med den avkappede sykkellåsen til politiet og anmeld saken. Få tak i kvittering på at du har kjøpt sykkelen og så kontakter du forsikringsselskapet. Hør med både innboforsikringsselskapet og reiseselskapet og se hvem som gir deg mest utbetaling.
Men bare følg denne tingen når du skal ha tilbake penger på forsikringen på stjålet sykkel:
1. Anmeld det. Forsikringselskapet trenger anmeldelsenummeret.
2. Kontakt forsikringselskapet.
3. Kontakt Falck.