• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Jeg har bestilt meg ett par sko som koster 1600. Også ser jeg på den importkalkulatoren til tollvesenet at jeg må betale 400 kr i mva på disse, og 0 kr i toll. Det jeg lurer på er hvordan tollvesenet krever inn disse?

Slik jeg forstår det så går pakken fra utlandet til en filial for tollvesenet her i Norge, hvorpå de sender den videre til en postfillial. Vil jeg da bli krevd på pengene på postkontoret?

 

Når skoene blir sendt inn til Norge, blir pakken merket av avsender hva den inneholder samt hva innholdet koster? Baserer tollerne seg eventuelt av denne merkingen, eller åpner de også pakken?

Svar:

Dette har jeg vært borti hundre ganger:

 

1: Varen kommer til tollager.

2: Du får brev i posten der du må dokumentere verdi, og innhold.

3: Når det er gjort, sendes varen til ditt postkontor i oppkrav. Da må du betale moms på vare og frakt, eventuell toll, og gebyr for Posten.

Du kan maile dokumentasjon, fakse, eller sende pr post. Ofte skal de ha PayPal kvittering, eller annen kvittering som viser beløpet på varen og frakten.

 

Du må da betale:

 

MOMS på hele beløpet.

Tollgebyr 120 til 234 kr

PS: Varer under 1000 kr fortoller du eventuelt selv på tollvesenets sider. Da må du betale moms med VISA kort, og du får et lagerleie gebyr på 120 kr til posten.