• Laster aksjedata...

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley har tapt flere penger på den nåværende kredittkrisen enn først antatt.
Morgan Stanley har skrevet ned ytterligere 5,7 milliarder dollar på grunn av bankens eksponering mot de såkalte subprime-lånene, og dermed kommer Morgan Stanleys samlede tap på kredittkrisen opp på svimlende 48 milliarder kroner. Det dårlige resultatet betyr at toppsjef John Mack fraskriver seg bonusen sin for 2007.
Sjef dropper bonusen
– Nedskrivningene Morgan Stanley har foretatt i dette kvartalet er dypt skuffende – for meg, for kollegene våre, for styret vår og for aksjonærene våre. Ansvaret ligger i siste ende hos meg, og derfor vil jeg ikke akseptere en bonus for 2007, sier toppsjefen i forbindelse med bankens årsregnskap.
Kredittkrisen ble i sommer utløst av turbulens på det amerikanske boligmarkedet, hvor rystelser på markedet for de såkalte subprime-lånene har spredt seg til resten av verden.
Kunne ikke gjennomskue konsekvenser
De særlige obligasjonslånene er blitt strikket sammen i større finanspakker, som er blitt handlet, uten at kjøpere – og tilsynelatende bankene selv – har kunnet gjennomskue de økonomiske konsekvensene.
Siden har en lang rekke banker helt skjeletter ut av skapene og skrevet av milliardbeløp på grunn av kredittkrisen. Særlig de amerikanske bankene er blitt hardt truffet av krisen, og både arabiske og kinesiske investorer har vært raskt til å utnytte situasjonen og kjøpe seg innflytelse i en rekke av verdens store banker – og nå også Morgan Stanley.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.