• Laster aksjedata...

Det er ofte slik at banken kan taste feil kontonummer når de skal gjennomføre en transaksjon, og da til store konsekvenser for alle de involverte. Noen får kanskje et par millioner ekstra på bok, mens andre igjen ikke får de pengene som er forventet.

Vi har et spørsmål rundt denne problematikken.

Spørsmål:

«Men det er jo ikke til å komme unna at banken faktisk gjorde tabben.  Taster man feil, taster man feil. Svikten er banken som ikke kontrollerer nummerne.

Utrolig surt å bomme på personen som atpåtil tydeligvis har masse å bruke pengene på og shopper bort  pengene,men til slutt er det faktisk banken feil»

Syns du motsier deg selv..

Når banken gjør feil kan de kreve tilbake pengene, men det kan ikke kundene i banken?

Svar:

Ikke meningen å godte seg på noen måte, men jeg blir muligens litt krass når folk bare svarer» fy f azz…dette er såååå norge» uten å lese (virker det ut som artikkelen) Det virker ut som mange ikke har en basis økonomisk forståelse til å vite hvordan en transaksjon faktisk foregår.

Jeg poengterer det realistiske. Det er henne som har gjort feilen og jeg ser ikke helt hva banken kunne ha gjort bedre her. De er en vanelig transaksjon og skal man manuelt godkjenne alle transaksjoner blir det dyrt å bruke bank. Eller må man begynne med et helt nytt kontonummer-system?

Det er vidt forsjellig på at en bank gjør en overføringsfeil og en privatperson gjør det og sakene her er forsjellige da i den originale sake relatert til topic var det begått med overlegg og her er det rett ogs lett en jævlig kjedelig tabbe. Om ikke alt står i artikkelen så tror jeg fortsatt hun har en dårlig sak. Utrolig kjedelig for kvinnen, men skjedd er skjedd. resultatet kan jo bli at saken heller egentlig burde rettes mot han/hun som tok ut pengene og spilte de opp. Der burde banken værts ops. Er ikke ofte noen som tar ut en halv mill.

For å oppsummere alt:

1. Dette er egentlig ikke banken sin feil. Hun som overførte 500 000,- via nettbanken og skrev feil kontonummer har også litt av ansvaret for å sjekke at dette ikke havnet på feil konto.

2. Dette har blitt diskutert en gang tidligere på internett. (Jeg skal etterpå se om jeg finner link til tråden). Da havnet det om mye mindre penger som var overført feil, og da var jo nesten alle enige om at hvis en fikk overført penger inn på sin konto ved en feiltakelse så burde en helt klart returnere pengene uten at en hadde noen rett til å beholde de. Hvorfor så mange mener at det er synd på kvinnen her forstår jeg ikke. Selv har jeg feilaktig fått for mye penger inn på konto og har akseptert at det ble tilbakeført så fort det ble oppdaget. Ser ikke noe stort problem i det. Hvem har ikke av og til fått et brev som tilhører naboen? Det er jo ikke ditt brev selv om det kommer i feil postkasse!

3. Kvinnen forstod ganske sikkert at dette ikke være hennes penger og brukt de derfor opp på kort tid. Det viser også dommen. Det er noe hun ikke burde ha gjort. Kvinnen er rettmessig dømt.