• Laster aksjedata...

Siden du har fylt 18 år har du flere krav du kan støtte deg på. Du kan søke om å få hjelp til depositum fra Nav og videre hjelp til leie osv. Det viktigste er at eier godtar kommunal garanti (det vil si at kommunen betaler husleia hvis du ikke har mulighet til det). Du har krav på penger enten fra Nav eller sosialen (4100 kr. eller noe slikt etter at regninger er betalt).

Jeg tror at hvis du avtaler ett møte med Nav og snakker med de ang. depositum og kommunal garanti så har du kanskje en mulighet til å få deg ditt eget sted. 4000 i mnd. er ikke mye, men nok til å dekke mat og andre nødvendige ting. De vil også mest sannsynlig betale strøm.

Nav fungerer forskjellig fra kommune til kommune så hør med Nav i din kommune om hvilke alternativer du har. Si også at du er ute etter job og vil klare deg selv. Vil tro at de vil hjelpe deg på vei iallefall.

Bare ikke gi deg med jobbsøkingen, det kommer til slutt. Steder som McD og lignende trenger alltid folk. For en vanlig 37.5 uke med 110 kr timen vil du få utbetalt ca 10-11 000 pr måned etter skatt. Det er ikke mye, men vil holde deg gående til du evt begynner på skole igjen neste år, eller bestemmer deg for å finne ny jobb. Du har dessuten mulighet til å søke om støtte fra husbanken til husleie.

Bare IKKE gå til NAV og la det gå tid der, du mister masse verdifull tid som er høy potensiel arbeidserfaring. Tro meg, du vil ikke sitte i en liten hybel til 4000 og spille data resten av livet… (ikke at jeg insinuerer at du gjør da vel å merke, i’m just saying).

120 kanskje, men 140 høres svært høyt ut for min del, spesielt med tanke på at du ikke har noe form for ansinitet. Natt/helg osv, da får man ofte 15 til 30 kr ekstra så da kan man ende opp på 140++, men tviler sterkt på at en nyansatt uten erfaring får 140 i grunnlønn. Men for all del, hvis det stemmer så er det bra betalt i så fall.

Uansett, bare unngå å gå ledig over lengre tid, finn noe, hva som helst egentlig. Er usunt å «gå og slenge», det er bare det jeg vil si . Da vil du ikke få noen bedre form for økonomi.