• Laster aksjedata...

Nedbetaling av forbrukslån gjøres som regel i strukturerte former, og med en avtale mellom deg og din bank på hvor mye du må betale ned til en hver tid. Derfor er det svært viktig at du har en fast inntekt når du skal ta opp forbrukslån, slik at den tyngende gjelden ikke må finansieres ved hjelp av et nytt lån eller kredittkort.

Kunstige penger bør så absolutt ikke brukes til å betale ned lån.

Men hvis du betaler bare minimumbetaling eller noe annet beløp enn hele lånet på en gang må du betale en viss rente på forbrukslånet. Denne renten er avtalt på forhånd mellom deg og din bank slik at du er klar over hvilke avdrag du blir nødt til å betale til en hver tid. Som regel er det alltid beregnet å få månedlige rente, og da er det restbeløpet som det blir lagt til en rente på.

Jo fortere du betaler ned forbrukslånet, desto mindre renter får du påløpt den summen du har lånt.

Hvis du ikke er sikker på at du vil kunne betale hele beløpet hver gang, så bør du definitivt se etter et forbrukslån med lavest mulig rente og lang tilbakebetalingstid. Et slikt forbrukslån vil bidra til å redusere det totale kontantutlegget du vil ha, og det vil også hjelpe til med å holde renten du betaler på saldoen lavere. Derfor lønner deg seg alltid å sjekke ut renten på det forbrukslånet du skal ta opp – nettopp for å gjøre nedbetalingen mye enklere og billigere.

Men det finnes også muligheter som ikke bryr seg særlig om renten i og med at de kun trenger kjappe penger i et par dager. Da kan det være like så greit å bare ta opp en viss sum, for så å betale ned hele forbrukslånet kun et par uker etterpå. Med en slik ordning vil det ikke være nødvendig å ta så mye hensyn til hvilken bank som gir den laveste renten, men til hvem som klarer å gi ut mest penger på kortest mulig tid.

Mange bruker et forbrukslån bare for enkelhets skyld, slik at de ikke trenger å vente til lønningen kommer. Til denne gruppen er det andre fordeler som er langt viktigere enn lav rente.