• Laster aksjedata...

OECD sier nei til et finanspolitisk inngrep for å sette gang i veksten i dansk økonomi allerede nå, men holder en kattelem åpen til et finanspolitisk inngrep i løpet av 2009, hvis nedturen i internasjonal og dansk økonomi blir større enn forventet.
Det skriver dagsavisen Børsen.
Senior-økonom Jens Lundsgaard sier til dagsavisen Børsen at den første forsvarslinjen i dansk økonomisk politikk er utsikten til ytterligere rentenedsettelser fra Den Europeisk Sentralbank (ECB) og de allerede vedtatte skattelettene, som vil stimulere veksten i 2009.
Usikker situasjon
Børsen: Lukker OECD dermed døren til gjennomføringen av finanspolitiske lempelser i 2009?
– Hvis det går vesentlig verre, enn vi forventer skal man holde øynene åpne. Så vil det foreligge en ny situasjon. Det hele handler om de økonomiske nyhetene i de kommende månedene. Vi er i en usikker situasjon, og vi kan ikke utelukke at det går verre, enn vi forventer sier Jens Lundsgaard til Børsen.
OECDs nye sjeføkonom, Klaus Schmidt-Hebbel, fastslo i går likeledes at risikoen for en negativ økonomisk overraskelse neste år er større enn sannsynligheten for en uventet bedring av den globale økonomien.
Ikke behov nå
Landeavsnittet fra OECD om Norge inneholder en mindre aggressiv avvisning av finanspolitiske lempelser enn for bare seks måneder siden.
– Det er slik ikke noe stort behov for akkurat nå å stimulere etterspørselen via finanspolitikken, særlig da pengepolitikken står til å bli lempet i takt med euroområdets, skriver OECD i den nye prognosen for Norge.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.