• Laster aksjedata...

Det er en myte at det alltid er billigst å ta et forbrukslån i banken –
Høye gebyrer i banken veier tungt på små lån!
Likegyldig hvor mye du brenner etter den sofaen du ser i butikken, så hold deg langt vekk fra butikkenes raske lån og kredittkort. Slik har råd fra økonomer og rådgivere vært i mange år, siden det er en tommelfinger regel at forbrukslån og andre typer raske lån oftest er altfor dyre i gebyrer og renter.
Men slik er det ikke lengre.
I hvert fall ikke hvis vi snakker om små lån som blir betalt tilbake over relativt kort tid.
Det viser tallene fra flere internett sider som sammenligner priser på forbrukslån og allmenne banklån, kredittkort m.v.
Det vil typisk være billigst å få lånet sitt på et kredittkort som betales tilbake over 12 måneder, hvis lånet f.eks. bare svinger som om 10.000 kr. Og i flere tilfeller vil man også kunne finne større lån som er billigere på denne måten enn ved å låne pengene i banken.
Du skal imidlertid være ytterst oppmerksom på ting som hvis du kommer i økonomiske problemer og ikke kan nedbetale i tiden, her vil banken ofte være lettere å ta en dialog med og få laget en lengre/billigere månedlig avdragsordning.
Dette er ikke alltid lett å snakke med utlånsfirmaene bak forbrukslån og raske lån, betaler du ikke i tiden her vil du oftest ryke på inkasso på svært kort tid.