• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Har huseier lov og sette opp husleia pga vi har overnattingsbesøk en helg ?

Kort og enkelt.
Tingen er at han ene jeg bor med har dame som bor 2 timer borte, så han har henne på besøk annenhver helg. Og, han andre som leier av samme duden sa at huseier hadde truet med å sette opp leia hvis han hadde overnattingsbesøk.

Og nå må vi ringe huseier ang noe bråk med andre fyren som leier og hun er her noen dager nå.

Derfor jeg lurte. Vi er 4 stk som leier en leilighet, deler alle utgifter osv.

Svar:
Er nok stor forskjell på utleiere.

Vi her jeg bor f.eks. Jeg står som ansvarlig for hele leieforholdet. Men har to ekstra soverom som jeg leier ut – for å presse husleia ned (dele på utgifter ftw.) Dem vi leier hos bryr seg ikke så mye om hvem som er her, hvor ofte etc. så lenge husleia blir betalt.

Nå har jeg vel å merke betalt 18k i depositum også da. Siden leiligheten er umøblert er det jo ikke så mye for dem der oppe å tenke på. Så lenge dem ikke lar forstyrre av oss.

Men har vært borti folk som også vært helt nazi på det med overnatting og besøk. Hadde besøk av noen som dusja hos meg for et par år siden. Før dem skulle ut på byen. Rett etter dem kjørte. Kom husverten ned å sa at besøkende ikke fikk dusje hos meg. Pga varmtvannsforbruk. Da tenkte jeg WTF vet du om at dem dusja her. To uke retterpå flytta jeg.

Men som sagt – er stor forskjell. Mye handler nok om tillitt. Jeg har hatt noen timer med kaffesmisk oppe hos husverten før jeg kom meg til rette her nå. Men vi ble enige om en ting: «Du er ansvarlig. Betal husleia. Gi beskjed hvis noe er skada. Så behøver ikke vi ha så mye med hverandre å gjøre.».

Han kan ikke øke leien for dette. Man kan ikke nekte noen å ha overnattingsbesøk uten en meget god grunn. Dette er bare tull. Hørtes ut som du har en latterlig huseier som vil skvise uvitende personer for mest mulig penger.