• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Jeg har lenge tenkt «jobbe på sjøen er sikkert greit» mye pga jeg kjenner en del som har reist på sjøen og kommer igjen med en god slant og at man ikke bruker penger der omtrent, der finnes nesten ingenting å bruke penger på. Så da blir jo det bare en stor sparegris.

Men hvordan blir muligheten for meg å jobbe på sjøen når jeg er 17 år og går media & kommunikasjon 2.året VGS? Eneste jeg har hørt som er kravet er et sikkerhetskurs, men så vil jo helst båtene ha fagfolk som lærlinger osv, du skjønner, noen som har en framtid og en fot i bransjen da for å si det slik.

Jeg tenkte å jobbe i sommer, jeg er da 18 år og skal begynne på 3.året Media VGS (sett at jeg kommer inn)

Hvor eller hvordan jeg vil jobbe er jeg litt usikker på. Sikkert pga jeg mangler erfaring og kompetanse på området, jeg vet ikke så mye. Men linebåt eller tråler? Har ikke peiling på hvor lenge disse båtene er ute om gangen jeg, har hørt alt i fra 4 uker til 4 måneder. Jeg tenkte å jobbe store deler av sommerferien som kommer, la oss si seks eller syv uker da.

Hvordan er det med lønn osv? Jeg har hørt at første gangene får du bare halv løt. Altså en halv lønn av hva som ville vært normalt om jeg var utdannet.

Noen som jobber på sjøen som kan forklare meg litt nærmere og kjangsene for at jeg kan få meg jobb på sjøen, og kanskje gi en liten pekepinne på hvor lønnen for en slik som meg vil komme på? Skjønner jo at det med lønn er avhengig av ekstremt mye som fangst, båt, lenge jeg er ute osv, men bare sånn gjennomsnittlig for diverse båter.

Er samma for meg om jeg sløyer fisk eller jobber på supply båt, så lenge jeg får komt meg på sjøen og får en god slant.

Svar:

Er ikke sikker på hva du trenger av utdanning på supplybåt. For å være ærlig så tror jeg ikke det er mye. Sikkerhetskurs høres jo fornuftig ut, men utover det vet jeg faktisk ikke. mob båt kan jo sikkert være en fordel å ha. supplybåtene har 4/4 ukers schedule.

Du tjener godt når du jobber på sjøen, men det er litt risiko involvert.