• Laster aksjedata...

Dette innlegget er skrevet av en økonomistudent som har et lite innlegg om privatøkonomi hos seg selv og sine medstudenter. Det har faktisk blitt hevdet at økonomistudenter er flinkere til å ha orden på sin personlige økonomi enn det andre studenter har. Som kjent er det å være student synonymt med trang økonomi og lite materiell frihet.

Selv har jeg gått nærmere ett år på en av Norges beste handelshøyskoler der samtlige i min klasse har et høyt snitt fra videregående skole, noe som betyr at vi har med relativt oppegående mennesker å gjøre. Allikevel ser jeg enkelte punkter der folk er forskjellig på, blant annet privatøkonomi. Du har egentlig to typer økonomistudenter; de som tar inn over seg det som blir presentert i forelesningene, og de som ikke gjør det.

For det å være 20 år og økonomistudent kan by på så utrolig mange fristelser. Utelivet, ferier og sløsing er blant de største fellene studenter faller i når de snuser på sitt første år på skolebenken. Studielånet som gis ut kommer på 6700 norske kroner pr år 2011, noe som mange mener er alt for lite. Dessverre faller mange studenter for fristelsen ved å ta på seg forbrukslån og kredittkortgjeld i ung alder som følge av at de blir presset til å delta på diverse sosiale aktiviteter som koster penger.

Men nå er det ikke først og fremst økonomistudentene som sklir mest ut økonomisk. Universitetsstudentene har generelt en mindre økonomisk sans, og sliter mer med uttrykk som «rente», «tilbakebetalingstid» og «forbrukslån». Dette kan ofte skape problemer som følge av at de klikker seg rundt på alle de mest fristende tilbudene hva gjelder finans og lån som finnes på internett, noe som med tiden fort kan bli ganske dyrt.

Konklusjonen vil da bli, om det er mulig å få noen konklusjon ut av dette, at økonomistudenene jevnt over har et større forbruk, men samtidig større kunnskap rundt økonomiske uttrykk. Derfor kan man kanskje likestille hvem som klarer seg best privatøkonomisk i studietiden, men det som er sikkert er at de aller færreste studenter ser seg fornøyd med den summen studielånet ligger på.