• Laster aksjedata...

Grunnen til at bankene ikke vil gi lån til folk som har avtjent verneplikt eller kan dokumentere fritak (kravet gjelder menn) er fordi at verneplikt er man bundet av lov til å gjøre, å ikke ta verneplikten sin er et lovbrudd. Det er regelen i Norge, og det kommer til å følge med deg om du skal søke om lån i ung alder.

Blir man kalt inn til militæret, så vil ikke du ha en mulighet til å betjene lånet ditt, da man faktisk ikke får lønn i militæret, men kun godtgjørelse ( for at skal overleve ).

Bankene vil da tape penger, da du som person ikke kan betjene lånet ditt, samt du vil stå i en stor inkassosak når du er ferdig der. Det er en situasjon du ikke ønsker å havne opp i dersom du ikke er veldig sterk økonomisk.

Du vil heller ikke få billån til en gammel bil, bilen må være verdt noe da banken skal ha bilen som sikkerhet for lånet sitt. Betjener du ikke så tar dem bilen din, om du har en 240 med superstyling som du kjøpte for 60.000, så er ikke listeprisen på en 25år gammel 240 mer enn et par tusen.

Militæret betjener ikke lånet ditt, men de krever det «fryst» når man kommer inn i militæret. Bankene taper da penger og vil derfor ikke gi deg lån, det med inkassosaker var kanskje litt på spissen, men poenget ble tatt. Ingen får penger for å bruke på tull, dagpengene du får er til egen velvære o.l. Er en grunn til at jenter på f.eks tampongtillegg.