• Laster aksjedata...

Å eie et kredittkort er en fordel for de fleste. Kredittkortet gir folk mulighet til å handle uten å måtte betale med kontanter. Kredittkortet gir også folk muligheten til å kjøpe dyre varer med en gang, fremfor å betale gradvis måned for måned.

Kredittkortet har mange positive sider. Ikke bare har de hjulpet folk videre i økonomien, men de har også bedret muligheten for folk til å kjøpe ting de ønsker og trenger der og da. Men det er et visst ansvar å eie et kredittkortet. Det mest åpenbare ansvar en kredittkorteier har er å sørge for å ikke samle for mye kredittkort gjeld. Likevel er det også svært viktig å sørge for å holde kredittkortnumre trygt og sikkert.

De fleste som ser TV eller lese lokale eller nasjonale aviser på regelmessig basis har hørt om økt forekomst av tyveri av kortnummer. Dette er et stort problem som blir mer og mer utbredt ettersom flere bruker kredittkort, både til handle på og utenfor internett.

Jeg vil her presentere noen enkle måter å beskytte dine numre på. De fleste av disse tipsene er basert på funn fornuft, men de er viktige og alltid ha godt plassert i bakhodet.

Skriv navn!

Utrolig nok er det mange som får nye kredittkort i posten som legger de rett ned i lommeboka, uten å skrive navn. Dette er ikke en god idé. Hvis disse lommebøker blir stjålet eller mistet, kan noen ta kredittkortet og forfalske signaturer på dem, noe som gjør det svært enkelt å bruke kredittkortet før de blir meldt tapt eller stjålet.

Gi ikke bort ditt nummer

Det virker kanskje opplagt at det ikke er en god ide å gi kredittkortnumre til fremmede, men enkeltpersoner gjør det hele tiden. Når en advokat snakker til deg på telefon, tilbyr å selge noe eller be om en donasjon, er det mange personer som frivillig gir bort sine kredittkortopplysninger til den som ringer, uten å virkelig vite hvem som er på den andre enden av røret. En god tommelfingerregel er å bare bruke kredittkort over telefonen når kredittkortholderen starter samtalen.

Makuler!

Det har blitt mer uvanlig at kvitteringer fra kredittkortkjøp viser hele kredittkortnummer. Likevel gjør skjer det fortsatt. Disse kvitteringene kan forårsake problemer for deg. Problemer løses enkelt ved å makulere alle kvitteringer og også andre papirer hvor kredittkortnumre kan være oppført. De kan så kastes i søpla med god samvittighet.

Det er kredittkortets eier som har ansvar for å sikre at deres kredittkortnummer forblir beskyttet og privat og ikke kommer på uveie. Dette kan vanligvis oppnås ved å følge sunn fornuft og følge enkle tips om hvordan holde kredittkortinformasjonen skjult så nøye som mulig.