• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Hei!
Jeg har noe problemer med den bærbare pcen, og må fikse dette med forsikringen.
Saken er det at pcen er veldig ødelagt utvendig, men jeg vet ikke helt hva jeg skal si til forsikringsselskapet? Slik at jeg kan få en helt ny pc. Forhandleren jeg kjøpte pcen hos sa bare at alt ble dekket, men jeg er ikke sikker – har dere noen ide på hva jeg skal gjøre i forhold til forsikring?
En kompis sa bare at jeg skulle skyte softgun på skjermen og bruke det som et uhell i henhold til denne saken. Han sa at det ville skaffe meg en ny pc, hva mener dere? Er dette forsikringssvindel om jeg gjøre noe slikt?
Forsikringen jeg har er «solid-forsikring», noe som betyr at den er forsikret for så og si alt med mindre det er selvpåskyldt.
Takker for hjelpen!
Svar:
Det er i mine øyne forsikringssvindel. Du skal ikke gjøre skade selvpåskyldt på dine forsikrede materielle ting for å få tilbake penger – dette er strengt forbudt i følge norsk lov. Så det å ta frem en softgun og skjøte i vei må du bare avskrive med en gang. Det er ulovlig, uetisk og forbeholdt kriminelle mennesker.
Det som er greia er at forhandleren må ta imot produktet forså å finne ut hva som er mest lønnsomt. Om forhandleren mener at dette ikke er lønnsomt så sender han inn en søknad til forsikringsselskapet der han/henne skriver hva feilen er, hva som har skjedd og at denne PC-enikke lønner seg å reparere. Om forsikringsselskapet er enig, så får butikken svar innen 48 timer at du kan hente deg en ny pc.
La nå de som har peiling på forsikring ta seg av denne biten, og hold deg til loven.
Men om forsikringsselskapet mener at dette vil vi se nærmere på, så sender forhandleren den inn til vanlig service der de går igjennom det meste, om denne er sen skade som er gjort med vilje (ikke at jeg vet hvordan de drøfter dette).Også fikser de den for deg.
Ny PC = fuktskader, ødelagt skjerm.
Fikse PC = Alt annet egentlig..
Grunner for at det funker slik er at det ikke er vits å skifte alt på pcen eller å bytte skjerm siden dette koster omtrent det samme som å gi deg et tilsvarende produkt. Om man bytter ting på en pc, så er du nesten garantert for at det kommer til å skje nye feil med pcen din. Slik er det også med mobiltelefoner og mange andre elektroniske produkter. Forsikring på disse produktene er en vurderingssak hver eneste gang.
Siste ting, husk at forsikringer følger bare produktet – altså ikke kjøpet.. Så når du får en ny pc f.eks må du tegne ny forsikring. Det er veldig viktig å huske på når du skal bytte inn en ødelagt PC til reklamasjon.
Husk en siste ting – historien din MÅ være troverdig. Er du i tvil på noen punkter kan dette gå riktig ille for deg. Om du først får avslag av forsikringsselskapet så skal det mye til for at kan søke igjen å få det godkjent!